Modeller som smiler

7 overraskende grunner til at du får kviser

Visste du at rødvin, modne oster og melk er blant de største bidragsyterne til vonde kviser?

Overgangen fra sommer til vinter kan by på hudforandringer som ikke alltid skyldes temperaturen. Kviser er et vanlig problem når solen slutter å pleie huden med D-vitaminer. Overproduksjon av talg er det kviser er, men når de kommer utenom PMS, og du ikke nødvendigvis har problemer med akne til vanlig, kan det være andre grunner for at de små fyrtårnene dukker opp i ansiktet ditt. Her er 7 kanskje overraskende grunner til at kvisene kommer:

1. Når kjæresten tviholder på hipsterskjegget, men du elsker å kline
Skjegg som irriterer huden din kan gi nupper. Tenk deg selv hva som skjer når du skrubber huden for mye. Huden blir irritert, ribbet for fuktighet og vips så dukker de små nuppene opp. Mye rart kan feste seg i kjærestens lengre enn lengst hipsterskjegg.
Løsningen:
Å slutte kline er ingen løsning, heller ikke å barbere av seg manndommen vil han godta. Men kanskje gi han en skjegg-olje som vil gjøre hårpryden mykere, og få han til å forstå at alle typer kroppshår burde vaskes grundig.

2. Når favorittretten heter Spicy chicken masala, og du elsker chillifrukter
Tomater og sterke krydder inneholder stoffer som påvirker hudens PH-verdi, og fører til både kviser og alle mulige artige overraskelser i ansiktet. Rødvin, modne oster og melk er også kjente bidragsytere til kviser, ofte av den betente sorten.
Løsningen:
Når kvisene kommer dagen etter du har spist, eller drukket noe av dette, kan du enten redusere inntaket, kutte ut matvaren eller best av alt ikke bry deg om nytelsen av mat og vin, med mindre du vil risikere plagsomme kviser. 

Leste du denne? 5 "sunne" matvarer som faktisk er sunne. 

3. Du elsker fete balmer, og men vet ikke hva parafin og mineraloljer er
Jovisst, parafin og mineralolje et naturprodukt, men et biprodukt fra oljeinindustrien som du ikke må ha på huden for å overleve. Kremer eller rensebalmer med nye mineralolje virker smørende, men legger igjen en film på huden som spesielt kombinasjonshud nødvendigvis ikke trenger.
Løsningen:
Så reduser bruken, eller enda bedre eliminer vaselin, parafin og mineraloljer i din hudpleierutine.

4. Du knyter vått hår for stramt i hestehale for å få en ansiktsløft
Oh, high sexy pony er så fint, og kanskje din sexy signaturfrisyre? Strekker du håret stramt mens det er vått, irriterer du huden rundt hårsekken, dette i kombinasjon med styling produkter er en uheldig kombinasjon om den skjer ofte.
Løsningen:
Tørk håret innerst ved hodebunnen, eller se hvilken andre frisyrer du kler. Har du tid, tørk det naturlig og rett det ut med rettetang, og bruk litt gele så er du der.

5. Du føler deg som Miss Foreveryoung og tror sigaretter, smågodt og alkohol ikke skader.
Det er sjelden snakk om røyking uten en pekefinger eller to viftende mot deg, men du vet det egentlig så altfor godt selv. Røyking og sukkerbonanza gir absolutt ingen gevinst til huden din, uansett hvordan du snur og vender på det. Sukkeret binder seg til fibre og proteiner i huden som igjen gir betennelse eller inflammasjon.
Løsningen:
Om fin hud er viktigere for deg enn den elskede siggen, stump den en gang for alle, de kule franske chicks’ene som sigger får også dårlig hud etterhvert skal du se, uansett hvor kule de ser ut med en sigg i den ene hånden og et glass rødvin den andre. Fyll på med enda flere antioksidanter, la tallerken bugne av grønnsaker, jo mørkere farger jo bedre for huden din. Om du ikke ender opp med røykeslutt, og sukkerdetox styrker du huden mens du bryter den ned.

Fikk du med deg disse? Vi i Costume elsker løsninger som gir oss fin hud, her er flere artikler om akkurat dette.

6. Du er for lat til å rense huden
Dyr har selvrensende hud, men lukter som regel også mindre blomster og bier enn vi mennesker ønsker. Tenk på huden din som andre deler av kroppen, fett og svette kommer ut. I små, nesten usynlige mengder, men de er der. Fjern smusset som samler seg opp på huden, så porene kommer til sin rett, og får puste. Det finnes mange forskjellige renser, men vann alene løser ikke opp fett og døde hudceller.
Løsningen:
Bruk en oljerens uten parafin eller mineralolje, og se etter en som passer din hudtilstand. Test denne en uke eller to, og se om du merker forskjell. Det vil du garantert.

4 feil du bør unngå når du bruker maske.

7. Du slikker sol som det er år til neste mulighet
Det er ikke nødvendigvis solkremen som tetter porene dine, men solkvisene kommer som regel når fargen begynner å famle, og huden har fått tørket godt inn. Det er da magien skjer, huden kompenserer med å produsere olje. Uff, og uff.
Løsningen:
Sol deg gjerne, men tilfør huden ekstra mye fuktighet. Enda bedre er det om du renser huden hver dag for å fjerne solkremen, og pøser på med fuktighetserum som gir huden fuktighet i dybden.

Melder du deg på vårt nyhetsbrev vil vi invitere deg til ekslusive kundekvelder.

Kanskje du også er interessert i...