Dette er produktet som reparerer solskadet hud

Dette er produktet som reparerer solskadet hud

På utkikk etter det beste aftersun-produktet? Da bør du ta en titt her!

Nordmenn er ivrige etter å fange solens varme stråler om sommeren, og gjør det med god samvittighet så lenge de har på gode solkremer med høy faktor og UV-beskyttelse

Til tross for at vi er klar over at soleksponering fremskynder aldring av hud, tenker vi mer på den gyldne brunfargen vi vender med hjem fra ferie. Etter noen dager med ferie og sol får de fleste tørr og flassete hud, uregelmessig pigmentering, dype linjer eller uren hud. 

Styr unna pigmentflekker: Triksene du må kunne! 

Er du smart, bruker du et aftersun-produkt. Dette inneholder akkurat det huden din trenger, og er laget for å pleie og reparere huden etter soling. En dehydrert hud er mer utsatt for solskader, og aftersun-produkter gir masse fuktighet, som er det du trenger for å bevare brunfargen.

Dette må du se: Her er mirakelkremene som gir rynkefri hud! 

– Mange opplever å få dårlig hud etter at de vender hjem fra ferie. Dette kommer av   UV-strålene som skader viktige bestanddeler av huden, som blant annet kollagen og elastin som fører til at huden blir rynkete, tørr og grå. Døde hudceller forårsaket av sola er også med på å påvirke hudens overflate, sier Michael Zangani, hudlege ved Akademiklinikken i Oslo.

Vi har testet en rekke kremer, og plukket ut favorittene basert på resultat, virkning og ingredienser. 

                                                                                    Ansikt:

– Ultradefence Repair Gel fra Elixir inneholder unike enzymer som virker reparerende og beskyttende mot skader på DNAet. Enzymene skanner huden for skader, og reparer der solskadene har skjedd, forteller Marianne Fjørtoft som jobber som fagsjef for Elixir.

Kremen inneholder også antioksidanter som virker antiinflammatorisk og beskytter mot frie radikaler, og huden vil føles fuktet og pleiet. Et absolutt i toalettmappen! 

Ultradefence Repair Gel fra Elixir, 990 kr.

Juks deg til glød: Slik får du fin gylden sommerfarge! 

                                                                                   Kropp:

– Body Emulsion inneholder antioksidanter og fruktsyrer som både forebygger og reparerer solskader. Det gjelder både hudbarrieren og dypere lag i huden, forteller hudlege Michael Zangani. 

Body Emulsion fra Obagi inneholder de rette virkestoffene, og pleier huden slik at du slipper å flasse og kan tviholde på brunfargen.

Body Emulsion fra Obagi, 790 kr.

Om du blir brent anbefaler vi å smøre huden med Aloe Vera, som er et meget viktig antioksidant som virker beroliggende på huden. Selv om det bare ser ut som er solskade, gjør det dype skader i underhuden, så vær varsom! 

– Aloe Vera Gel er et godt, rimelig og naturlig alternativ til de mer avanserte effektive aftersun kremene som både sliper bort gamle hudceller, og tilfører huden masse fuktighet. Soler du deg mye, vil huden uansett flasse litt, og du må regne med litt skrubbing selv om du bruker denne. Gelkremen er supergod for å lindre solbrenthet, og føles også kjølende på huden, forteller Silvany Bricen, skjønnhetsansvarlig i Costume.

Aloe Vera fra Jason, 149 kr.

Vil du lese fler hudpleietips? Klikk deg inn her!

Gå ikke glipp av vårt nyhetsbrev, og bli invitert til VIP-fester, og hold deg oppdatert om alt som skjønner innen mote, og skjønnhet.

Kanskje du også er interessert i...