Croissant med avokado og jordbær

Slik lager du sommerens deiligste frokost!

28. juli 2016 av Sonia Uppal og 52MoreYears

O deilige sommer. Det er så lite som slår følelsen av sol, svalbard, saltvann og fri. Bare man får en eller to sånne riktige gode dager blir jeg glad, og føler jeg kan ta det med meg inn i kropp og hodet og bevare den gode følelsen der så lenge det går.

Hva gjelder mat om sommeren er det som jeg har skrevet før mye friske ting som appellerer. Frukt, bær, kalde drikker og sjømat. Men samtidig vil man ha gode fete ting- kanskje for å veie opp for det friske.

Ingen sommer uten: Slik lager du den deiligste lemonaden! 

I dag laget vi tidenes deiligste frokost. Jeg skal innrømme at jeg alltid har sverget til å spise croissant enten helt plain, eller med syltetøy. Sånn fransk ost og skinke croissant har jeg aldri helt forstått meg på. Men heldigvis er vi to som driver denne nettsiden, og heldigvis er en av oss litt mer for å utforske nye smaker. Så gjennom Filip har jeg forstått at det er godt å ha annet på croissanten enn syltetøy. Så, i dag tok vi rett og slett det beste vi kunne tenke oss å ha til frokost – og la det på en croissant.

Vi er tilbake på hytta – så ferske croissanter er ikke så lett å få tak i- men jeg oppdaget frosne croissanter på Meny, og de var helt fantastisk gode. Man varmer de bare i ovnen etter anvisning på pakken, og vips så har man ferske croissanter når man vil.

                                                                   Ingredienser:
                                                                En lagret hvitost
                                                                         Bacon
                                                                       Avokado
                                                                       Jordbær
                                                                       Basilikum
                                                                           Egg

                                                                  Tilberedning:

Når croissantene er ferdigstekt lar du de avkjøle, mens du gjør i stand fyllet. (Ovnen kan du la være varm- for de skal inn igjen noen minutter med osten på.) Posjert egg har jeg alltid hatt litt vegring for å lage- da jeg ofte ikke har fått det til. Jeg har lest mange ulike oppskrifter, og hva som skal i vannet osv. Det viste seg for meg, at det enkle ofte er det beste. Jeg hadde ingen eddik, og jeg orket ikke prøve flere mislykkede oppskrifter. Så jeg lot helt enkelt en gryte med vann koke opp, tok gryta av platen i det den begynte å koke, rørte kjapt rundt med en visp så vannet gikk i sirkler, og knakk egget oppi. Satte gryta tilbake på den varme platen (som er skrudd av) og lot egget koke seg selv oppi gryta noen minutter. For første gang fikk jeg to perfekte posjerte egg!

Så steker du bacon, og kutter opp en halv avokado og noen jordbær. Skjær croissanten i to og legg et par skiver gulost på hver bunn halvdel. Legg i ovnene til osten har smeltet. Ha bacon oppå osten, deretter avokado, et posjert egg, jordbær og basilikum – og hugg inn. 

Kanskje du også er interessert i...