En smak av Italia: Burrata mozzarella

Unn deg en eksklusiv Burrata mozarella i sommer. 52 More Years viser deg hvordan du enkelt kan servere den.

Denne saken er skrevet i samarbeid med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak bloggen 52moreyears.com.


– Jeg drømmer ofte, nesten litt for ofte om Italia. Den norske og svenske sommeren er helt unik, med alle våre spesialiteter, det kalde saltvannet og himmelen som skifter mellom skyer og sol. Så derfor, nå, midt i juli er jeg svært tilfreds med å befinne meg i Skandinavia. Men det betyr ikke at jeg ikke drømmer litt om Italia.

– Men, så lenge man ikke er i Italia, får man la Italia komme til seg. Det vil si italiensk mat.
Jeg tror mange liker at maten er enkel om sommeren, de som skal lage den, i alle fall. Med mindre man har utekjøkken eller står ved grillen er det ikke så fristende å være inne på kjøkkenet når sola varmer og de andre er ute. Jeg lager jo mye mat selvom det er sommer, men forsøker ofte å ta med det som kan tilberedes ut. Eller tenke ut ting som er smakfullt og enkelt å få istand.

Sommerens beste frokost: Granola med nøtter og frø

Som noen kanskje har fått med seg er jeg over gjennomsnittet glad i mozzarella ost. Det finnes vanlig mozzarella, buffalo mozarella som er ennå ferskere, og så finnes det burrata. Den aller mest eksklusive mozzarella osten. Den er på ingen måte rimelig i pris, men den er så god at jeg får vann i munnen bare ved tanken. Burrata mozzarella er fersk italiensk ost lager av mozzarella og fløte. Så om du ønsker en virkelig deilig smaksopplevelse, som allerede har tilberedt seg selv, og du føler for å "lyxe till det lite" som vi sier på svensk, anbefaler jeg å gå til innkjøp av en burrata mozzarella, og ha en italiensk festaften.


Du får tak i burrata på de fleste delikatesse butikker, samt noen utvalgte dagligvarer.


Sammen med en burrata mozzarella trenger du kun noen riktig friske tomater, en god olivenolje, basilikumblader og et deilig brød. Vi hadde det som forrett, og deretter hadde vi en kjøttbit sammen med grillede asparges rullet i skinke og hjemmelaget pesto. Oppskrift på pesto får du her!

Bon apetit!


Mer sommermat: Toast med Ricotta, pære og honning

Kanskje du også er interessert i...

#IAMSCARLETT