New York-inspirert sandwich

Kjapp frokost oppskrift: Toast med egg og trøffelsmør!

14. september 2016 av Sonia Uppal og 52moreyears

Denne saken er skrevet i samarbeid med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak bloggen 52moreyears.com.

– I fire måneder av mitt 3 1/2 år lange New York opphold bodde jeg i West Village. Venninna mi og mannen hennes hadde en leilighet der, og når musikermannen skulle ut på en fire måneders turne flyttet jeg inn på sofaen. Det var, foruten en annen periode på motsatt side av byen den beste tiden min i New York. Mona og jeg gikk på hver vår skuespillerskole, om ettermiddagen møttes vi enten hjemme, eller ute på en lokal restaurant hvor vi spiste forretter og drakk vin. I helgene dro vi på loppis, spiste yoghurt og granola på hjørnekafeen, og pizzaslice etter en dans ute på byen. Og så startet, og avsluttet vi hver søndag med en eller ti episoder av Sex&the city i senga mens vi spiste rugbrød med geitost på. Vi var 22 og 24 år, hadde livet foran oss og nøt hver stund av West Village, New York og følelsen av at alt i prinsippet var mulig.

Har du smakt: Croissant med avokado og 

– En av barene vi ofte satt på lå rett bak leiligheten, i en liten gate. Ino het den. Det var vel egentlig en italiensk vinbar/restaurant hvor de serverte vin, ost, salater og små brunsj, lunsj og kveldsretter. En av favorittene til helgbrunsjen var toast med trøffel og egg. Det var altså et egg stekt i midten av toasten. Tilsynelatende ganske enkelt, og så utrolig godt.

Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har laget toast med egg i ennå, men i går kjente jeg at det var det vi skulle ha til middag, eller kvelds som er vår nye greie. Vi kjøpte nydelige små egg og trøffelsmør. Så kjørte vi til Bygdøy hvor vi tok et avkjølende kveldsbad, før vi dro hjem og stekte toast med egg. Filip ble helt over seg av denne sammensetningen, og jeg ble glad av at en gammel favoritt ble til en ny favoritt. Med en grønn salat ved siden av er denne retten like nydelig til sen frokost som til lunsj, og aftens.

Ingredienser:
Skiver av lyst brød, vi har surdeig fra Handwerk.
Egg, så mange dere ønsker- ett til hver skive
Trøffelsmør
1/2 hode salatblader
Parmesanost
1/2 Avokado
Pinjekjerner
Sitron
Sort pepper
Olivenolje
Olje eller smør til steking


Tilbereding:
Skjær ut hull i brødskivene, store nok til å romme ett egg. Lag en enkel salat av grønne salatblader, avokadoskiver, parmesanost og røstede pinjekjerner. Hell over litt sitron og olivenolje. Nå steker du skivene. Legg en dæsj smør eller olje i stekepanna, og legg brødskivene oppi. Jeg stekte to av gangen. Knekk et egg oppi hver skive og la de steke på middels varme til egget er stekt gjennom, i skiva. Ta opp skivene og legg dem på en tallerken. Smør er tynt lag trøffelsmør på hver skive, dryss over litt salt og nykvernet pepper, og spis – nyt, sammen med grønn salat.

Kanskje du også er interessert i...

#IAMSCARLETT