Oppskrift: Granola med nøtter og frø

Denne uken deler vår matblogg 52 More Years oppskriften på en deilig, sprø granola, som du kan variere etter hva du har i skapet hjemme.

Denne saken er skrevet i samarbeid med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak bloggen 52moreyears.com.

– Vi er hjemme i Oslo noen dager før turen går til Sverige. Jeg synes det er deilig å være i byen om sommeren, så lenge jeg får badet i saltvann i ny og ne. Det fikk jeg heldigvis idag, vi lå i vannet på Bygdø mens himmelen var helt sort og det begynte å regne. Deilig kontrast. Jeg håper alle får badet litt i saltvann i sommer uansett hvor man bor; det er jo det beste som finnes.

– Før vi stakk til Bygdøy spiste vi frokost med mamma i hagen hennes. Hagen bugner av fruktkart og bær, det er ganske koselig. Jeg fikk lyst til å lage en deilig frokost, en annen variant enn hjemmebakt brød som vi alltid spiser på hytta. Så tenkte jeg på rabarbraen hun har i hagen, og kurven med jordbær jeg alltid har i kjøleskapet, og bestemte meg for å lage granola med yoghurt, og jordbær - rabarbra syltetøy. Mamma hadde alt jeg trengte i skuffer og skap, så da var det bare å sette igang så fort vi hadde kommet oss opp av senga.

– Det fine med granola er at du kan bruke litt det du har av frø og gryn hjemme, og bytte ut eller legge til ingredienser fra gang til gang, om du ønsker variasjon. Denne kombinasjonen er jeg veldig glad i, med mye nøtter og frø.

Ingredienser:

Granola; (her kan du bare doble mengden, om du vil lage større porsjon. Den holder en stund)

2 kopper havregryn

1 kopp sesamfrø

1 kopp mandelflak

1 kopp solsikkekjerner

1/2 kopp hampfrø

3 ss kokosolje

3 ss honning

En klype salt

Gresk yoghurt naturell

En kurv jordbær

Rabarbra

Brunt sukker 

Tilberedning:

Varm opp kokosolje og honning i en gryte. Bland alt det tørre i en bolle og rør inn vesken. Ha blandingen over i en dyp stekeplate dekket med bakepapir og stek på 200 grader midt i ovnen til korn og frø er gyldent. (Her er det viktig at du rører rundt med en sleiv innimellom, så granolaen ikke brenner seg).

Rabarbrasyltetøy lager du enkelt ved å skrelle rabarbrastilker, kutte dem i biter, og koke sammen med noen spiseskjeer brunt sukker og litt vann i en gryte. Mamma lager alltid masse rabarbrasyltetøy og fryser ned, det er veldig fint å fryse.

Kutt en 5-6 jordbær i biter og bland inn i en skål med rabarbrasyltetøy. Smak til med litt brunt sukker så det blir passe søtt.

Legg et par store skjeer granola i hver bolle. Ha en god klatt gresk naturell yoghurt over granolaen, og topp med jordbær og rabarbra syltetøy. Nyt, i hagen, på balkongen, ved vinduet, eller på hytta.

Fortsatt god sommer!

Kanskje du også er interessert i...

#IAMSCARLETT