Oppskrift på sommerens deiligste lemonade

Lag en forfriskende lemonade av agurk, sitron og agavesirup. Til kvelds kan du blande i litt hvit rom!

Dette oppskriften er skrevet i samarbeid med Gitte og Filip.

– Jeg tror vi nordmenn og skandinaver topper listen over sommerklisjeer. Grilling, bading, solnedgang med farge i kinnene og reker på loff. Hvitvin, øl, og jordbær. Sommersanger, sommerfester, sommerstemning. Over en lav sko. Men er det så rart da? Her vi kaver rundt i mørke flere måneder av året. Fryser så vi får vondt i kroppen og lengter etter sol til den altfor tørre kroppen vår. Nei, det er ikke rart. Det er så ekstremt forståelig, og det er fantastisk deilig. Jeg elsker alle sommerklisjeer og sommerkos, akkurat som jeg elsker sommeren. Det er også svært lov at det blir litt ekstra mye kos.

Denne må du smake: Sommerens deiligste hjemmelagde hamburger!

– Selv dropper vi treningstudio i sommermånedene, og finner heller treningsøvelser ute i naturen. Løping, sykling i byen og spasering istedenfor buss. For de som er gode til å svømme har man jo det aller beste svømmebassenget tilgjengelig også. Den beste starten på dagen for meg er en joggetur på øya der vi har hytte etterfulgt av morgenbad. Helst bader jeg hver morgen før frokost. Maten smaker som de fleste morgenbadere vet, svært mye bedre etter at hodet har vært under saltvann. Man får liksom en helt annen apetitt, og lite er mer kos enn å sitte å tørke oppe på hytta mens man gomler hjemmebakt brød med gulost.

– Innimellom all hygge er det fint med noe forfriskende og deilig som gjør kroppen godt. Vi har laget en agurk og sitron lemonade som er superdeilig og enkel å tilberede. Perfekt sammen med lunsj eller om du bare ønsker noe godt å drikke i sola. Om du vil å gjøre den mer kveldsvennlig kan du ha oppi en dæsj hvit rom. Nydelig kombo.

                                                        Du trenger til to glass:

                                                                  1 agurk

                                                                 1/2 sitron

                                                                   1 lime

                                                             1 bit ingefær

                                                                    Farris

                                                                 8 isbiter

                                                               Agavesirup

                                                             Mynteblader

                                                                (hvit rom)


                                                              Sånn gjør du:

Skrell 1/2 agurk og skrap ut frøene i midten. Skrell ingefær og ha agurk og ingefær i en blender eller stavmikser sammen med saften av 1/2 sitron. Miks godt sammen. Rør inn 3-4 Ts agavesirup (avhengig av hvor søt du vil ha den) Om du vil ha kraftig myntesmak kutter du opp noen blader og har i blandingen. Om du kun ønsker et hint av mynte legger du noen blader på toppen av glassene etter du har helt oppi drinken. Skjær 4 skiver agurk av den resterende agurken. Legg to skiver oppi hvert glass så de ligger helt inntil glasset. Ha fire isbiter i hvert glass og en limeskive. Hell over blandingen og fyll deretter opp glasset med farris. 

Kanskje du også er interessert i...