Oppskrift: Salat med mango og avokado

Grønt, sprøtt, søtt og sunt!

31. august 2016 av Sonia Uppal og 52moreyears
Denne saken er skrevet i samarbeid med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak bloggen 52moreyears.com.


– Jeg har en elsk for grønnkål, det har jeg hatt siden første gang jeg smakte det, i en gammel loftsbygning langt ute i Brooklyn der en kunstnerdame fra Norge bodde. Hun hadde mange allergier og var veldig oppe og sto med alt som var sunt for kroppen. Så der ble jeg servert urtete med honning til frokosten og grønnkål stekt i kokosolje ved middagsbordet. Og all mulig deilige hvite geitoster :) Hun fortalte meg om alle mineraler og vitaminer det fantes i denne vidundergrønnsaken "kale", at det var ennå bedre en brokkoli, og at den funker både kald og varm. Det tok flere år før jeg begynte å spise det regelmessig selv, men etter å ha fått det servert på flere yndlingsrestauranter i New York ble det også en av mine favoritter. Og nå bruker jeg det hjemme minst et par ganger i uken.


Har du prøvd? Detox-juicen du kommer til å elske!

– Jeg blir alltid glad når jet finner nye varianter av måter å bruke grønnkålen i salater som er det jeg anvender den til mest. 

Denne oppskriften ble til da jeg kom over en biodynamisk fetaost mamma hadde hjemme, og jeg hadde brun ris til overs fra gårsdagens middag. Sammen med en persillepesto, litt brød, fisk eller kylling blir det en knallgod og enkel middag!

Ingredienser :

1 pakke grønnkål
1/2 moden mango
1/2 pakke gresk fetaost
1 god neve røstede mandler
1 avokado
Olivenolje
Tørked chili
Sitron
1 bunt bladpersille
1 neve valnøtter
1 neve raspet parmesanost
Salt
Pepper 
Tilbereding:

Ha grønnkål i en stor bolle. Skjær avokado og mango i terninger og ha i salaten. Hakk røstede mandler og riv biter av fetaost oppi. Hell over en god klunk olivenolje, saften av 1/2 sitron og et dryss tørked chili. Bland alt godt sammen.
Lag persillepesto ved å mikse bladpersille, parmesanost, valnøtter og olivenolje i en bolle med en stavmikser.

Server salat med brød, pesto og eventuell ønsket fisk eller kylling ved siden av. Enjoy! 


Digg frokostoppskrift: Granola med nøtter og frø.

Kanskje du også er interessert i...