© 52moreyears

Perfekt sommermat: Ricotta toast

52moreyears har laget sommerens beste lunsj: hjemmebakt brød med Ricotta, pære og honning.

Denne saken er skrevet i samarbeid med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak bloggen 52moreyears.com.

– Selvom jeg er veldig glad for livet mitt her hjemme med mine to svensker er det en liten del av meg som alltid savner New York. Jeg savner spesielt Williamsburg og den utradisjonelle livsstilen folk har der. For eksempel savner jeg å stikke bort på Hotel Delmano med venninnen min Mona, spontant om ettermiddagen når vi hadde jobbet ferdig eller bare følte for å kose oss litt. Bestille to glass vin og en ricottadipp (tynne skiver brød, ricottaost og olivenolje) - og sitte der å se rundt seg med en følelse i kroppen av at alt er mulig. Vi var tross alt i New York.

– Det er fordeler og ulemper ved alle steder. Iblant tror man at man kan ha det bedre et sted enn et annet, inntil man innser det handler om hvordan man har det med seg selv, ikke stedet du bor på. Men har man bodd i en annen by enn sin hjemby vet man at det fort blir et savn; enten til familien og de der hjemme, eller til livet i den nye byen man har gjort til sitt hjem. Fra New York savner jeg venninnene mine og stamstedene mine mest. Derfor forsøker jeg iblant å lage hverdagen min her hjemme litt lik det den var der. Med for eksempel å tilberede en ricottadipp og litt vin på ettermiddagen, lenge før middag. Rett og slett fordi det er det koseligste jeg vet om.

Sommerens beste lemonade! Oppskriften ser du her!

– Siden vi er på hytta nå bakte jeg et brød i den magiske ovnen fra 1986. Det er en enkel og utrolig deilig oppskrift jeg fikk av en kompis og bare endret litt på. Om du ikke ønsker å bake selv kan du såklart brukte et annet lyst brød.

– Så i dag fikk jeg det beste av to verdener. Ricotta toast og hvitvin i landlige omgivelser sammen med svensken min. 

Du trenger:

Ricotta ost

Pære

Valnøtter

Honning

Olivenolje

Maldonsalt

Brød


Oppskrift på 2 lyse brød:

1/2 pakken gjær

1 ss honning

1 klype salt

1 dl olivenolje

2 kopper gressskarfrø

5dl vann

1 liter hvetemel 

Bland honning, salt og gjær i en bolle. Varm vannet så det blir lunket. Ha gressskarfrø i bollen sammen med vann og rør rundt. Tilsett mel, litt etter litt og kna godt sammen. Deigen skal være litt våtere en vanlig brøddeig når du setter den til heving. La den heve under et klede i trekkfritt rom i ca 1 time. Sett ovnen på 250 grader. Kna brødene på en flate dekket med mel, til to runde leiver. Legg de på bakepapir på en stekeplate og stek i ovnen i 15 minutter. Skru deretter ovnen ned til 200 og stek i 15 minutter til.

Når brødet er avkjølt skjærer du det i tynne skiver. Legg et godt lag ricottaost på hver skive. Hell litt olivenolje og maldonsalt over osten. Rist valnøttene i tørr panne. Skjær pæren i tynne skiver og legg oppå osten. Hell over valnøtter og honning, og legg skivene på et fat. Server med kald hvitvin. 

Kanskje du også er interessert i...

#IAMSCARLETT