Vårens deiligste salat

Hold deg sunn gjennom våren med denne salaten!

24. februar 2016 av Anne Mønsted og Silvany Bricen Foto Morten Andersen, Thomas Dahl og Produsentene

Sats på små og sunne endringer som gir mer energi i hverdagen. Gå for en frisk og smakfull salat som denne, som også er et godt alternativ for deg som fortrekker et lettere måltid. 

(4 porsjoner)

4 små auberginer (600 g)

Olivenolje

1 ss tørkede, blandede urter

2 poser spinat (ca. 500 g)

4 ss tahini

Saften av 1 lime

360 g soltørkede tomater

100 g pinjekjerner

Salt og pepper

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader (180 grader med varmluft).

Skjær auberginen i tynne strimler. Legg dem på en stekeplate sammen med de soltørkede tomatene, salt og pepper, og hell over rikelig med olivenolje. Stekes i 20 minutter.

Cirka 5 minutter før auberginene er ferdig, steker du spinaten i en stor panne sammen med litt olivenolje, salt og pepper. Når spinatbladene er myke, tilsetter du tahini, limesaft og soltørkede tomater. Rist pinjekjernene i 1–2 minutter i en annen panne. Bland alt godt før servering.

LES OGSÅ: Fem sunne frokostoppskrifter

Kanskje du også er interessert i...