© Getty Images

9 fine kardigans på budsjett

Twin Peaks og Kurt Cobain gjorde plagget trendy på 90-tallet. Nå er det tilbake i motebildet

8. mai 2017 av Alexandra Sætran

Plagget man ofte forbinder med 90-tallet er tilbake! Under moteukene denne sesongen hadde både Prada, Jacquemus, Marc Jacobs og Victoria Beckham tatt kardiganen i bruk. De stylet it-plagget på forskjellige måter. Prada gikk for en preppy tilnærming, og brukte skjorte under, mens Victoria Beckham brukte plagget som en jakke, og stylet den med skjørt og med en tynnere genser under. 

Leste du: Sveriges mest kjente bloggsøstre lanserer kleskolleksjon

Plagget er spesielt i vinden om dagen nå som TV-serien Twin Peaks kommer med en ny sesong denne måneden. Karakteren Audrey Horne gjorde plagget både feminint og trendy rundt 1990. Nå er kardiganen igjen å se i motebildet, og er det ulitmate plagget om vinterjakken er for varm - og sommerjakken for kald. Vi har funnet 9 kardigans til budsjettpris. 

Blogger og it-jente Maja Wyh styler kardiganen både rocka og tilbakelent. 

Stylingtips: I og med at denne toppen har volanger, er den fin alene. Bruk den gjerne til en jeans og et par sneakers. Looken blir hverdagslig, og volangene gjør det lille ekstra.

Grå kardigan fra Mint&Berry, 449 kroner

Stylingtips: Den figurnære kroppsformen gjør at denne overdelen fra Vero Moda er fin å style sammen med litt større plagg. Hva med en kulott eller et denimskjørt?

Rød kardigan fra Vero Moda, 349 kroner

Så du denne: 7 asymmetriske vårtopper som gjelder nå

Stylingtips: Perledetaljene gjør cardiganen ekstra iøynefallende og delikat. Formen er litt baggy, noe som gjør den perfekt til en tynnere jakke.

Grå kardigan med perler fra Zara, 299 kroner

Stylingtips: Den ultimate sommer"jakken"! Plagget passer til absolutt alt, og gjør seg godt under kalde sommerkvelder. Vil du piffe opp antrekket, kan du bruke et belte rundt livet.

Rosa kardigan fra Bikbok, 179 kroner

Stylingtips: Vil du kopiere Prada kan du gå for en grå kardigan i kashmir. Den kan styles med en skjorte under, og med stiletthæler for et mer feminint utrykk. 

Grå cardigan i kashmir fra H&M Trend, 799 kroner

Leste du: Solbriller til budsjettpris

Stylingtips: Ton ned resten av antrekket om du går for en farge som dette. Det tykke stoffet gjør også slik at kardiganen er perfekt som en tynn vårjakke.

Gul kardigan fra White Stuff, 749 kroner

Stylingtips: Ønsker du å vise mer hud samtidig som du bærer en kardigan er denne modellen midt i blinken. Den vide halsen gjør så du kan dra genseren noen cm ned på hoftene, slik at skuldrene kommer frem. 

Sort kardigan fra Zara, 249 kroner

Stylingtips: Ønsker du å kle deg mer feminint, er både mønsteret, fargen og knytedetaljen på denne modellen perfekt.

Rosa kardigan fra Ellos, 499 kroner

Så du denne? Dette er ansiktsmasken som tar av på Instagram

Stylingtips: Er du av den klassiske stiltypen, anbefales en kongeblå kardigan med blanke knapper. Denne modellen er en sikker vinner, da den aldri går av moten, og kan brukes til både jeans, dressbukse og skjørt.

Blå kardigan fra Mos Mosh, 999 kroner

Kanskje du også er interessert i...