Dette er sesongens mest hypede veske

Cult Gaia har for lengst gjort inntog blandt moteeliten. Costume ser nærmere på trendfenomenet.

Jasmin Larian lanserte merket Cult Gaia i 2012. Hennes visjon er å designe fantastiske og unike produkter som kan bo i klesskapet ditt for alltid. Denne sesongen er det en veske designet av Jasmin som har fått ekstra stor oppmerksomhet, og ikke overraskende har vesken fått stor plass på sosiale medier, blant annet Instagram.

- Cult Gaia-vesken er en moderne twist på den tradisjonelle stråvesken, og fordelen er at veskene ikke koster mer enn en drøye tusenlappen, sier Celine Aagaard, bak nettsiden Envelope.no.

De ikoniske veskene laget av bambus dukket stadig opp på streetstylebilder under moteuken i København, og var ikke til å unngå på de største motebloggerne. Celine Aagaard forteller at hun oppdaget vesken gjennom moteprofilen til franske Camille Charriere tidligere i sommer.

Leste du: Dette er høydepunktene fra moteuken i København

© Victoria Melum

- Den klassiske stråvesken har tatt helt av i sommer og vært på alles skuldre både på stranden, på ferie og på ulike moteuker. Strandvesken som vi har adoptert fra Frankrike og Spania har vært sommerens it-veske, og den er blitt fylt med mer enn bare franske baguetter, sier Celine, og legger til at etter alle kopiene av Birkin-basket dukket Cult Gaia-veskene opp på alle 'de riktige' moteprofilene - og ble vesken alle ville ha på kort tid. 

- Cult Gaia har tatt stråveske-konseptet til et nytt nivå - og timingen var perfekt. 

Tror du dette er en hype, eller en trend som kommer til å vedvare?

- Prisen på bambusveskene fra Cult Gaia har gjort de hottere enn desigenrveskene i sommer, men de har ikke vært like enkle å få tak i før nå. Nå har de faktisk kommet til Oslo, blant annet på butikken Edition, sier Envelope.no-redaktøren.

På spørsmålet om det er en vedvarende trend sier redaktøren at bambusveksene er typiske sommervesker, og at de lett kan bli en hype som forsvinner, selv om Cult Gaias design kommer i flere farger, noe som også kan passe festsesongen. 

- Nå som sommeren er på hell, tror jeg nok flere legge vekk den i bambus, men merket fornyer seg og har allerede laget mange spennende nyheter for neste sesong. Vi får stadig øyne opp for vesker som ikke har så tydelig branding eller logo, noe som er positivt. Shoppingnett har også fått sitt comeback.

Så du denne: Lag din egen hekleveske med enkel oppskrift


Hvilke vesketrender tror du på for den kommende sesongen?

- Vi har sett mange store vesker de siste sesongene, både hos Celine og Balenciaga, og dette er en trend jeg fortsatt tror på. Balenciaga satte shoppingnettet på alles lepper med sin Ikea-inspirerte bag, og gjentar suksessen med ulike varianter.

- De er praktiske og kule, og passer kvinner på farten. I København var både danske merker som Designers Remix og Munthe inspirert av denne trenden. Det er mye fokus på hanken, se bare Mulberry og Kenzo. Jeg liker også de mer elegante veskene fra Celine. Twisted Cabas-bag står på ønskelisten, samt et tilskudd fra Loewe, sier Celine Aagaard.

Matching the Danish flag ✌️🇩🇰 #cphfw

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl) on

Kanskje du også er interessert i...