© Anna Stokland

Høstmote: 8 delikate ulloverdeler

Det er ikke alltid like lett å style tykke ullgensere som klør. Derfor har vi plukket ut 8 tynne ullfavoritter du kan bruke som lag-på-lag.

7. september 2017 av Alexandra Sætran

Har du noen gang angret for genservalget på grunn av kløe, at genseren er for tykk - eller at den klumper under jakken? Frykt ikke, vi har funnet løsningen. Denne sesongen bugner butikkhyllene over med tynne og delikate ullgensere som varmer - og som passer under både cardigans, dressjakker og andre ytterplagg. Vi har gjort et utvalg på de aller peneste i forskjellige fargetoner. 

Leste du? Tone Damlie samarbeider med dansk gigantkjede

H&M Studio lanseres om få dager, og vi har i lang tid siklet på denne skjønnheten. Perledetaljene gjør genseren ekstra pyntelig.

Genser fra H&M Studio, 499 kroner

En t-skjorte i merinoull er perfekt til å ha under tykkere gensere, eller å bare bruke som en fin topp. Hanneli Mustaparta samarbeider med Pierre Robert denne sesongen, og har designet flere ullplagg som passer perfekt til både hverdag og fest. Toppen har et feminint snitt og en rund, flatterende utringning, noe som gjør at den kan brukes i alle typer tilstelninger.

Topp fra Hanneli Mustaparta x Pierre Robert, 329 kroner

Pologenseren er tilbake for fullt denne sesongen, og hos Stella McCartney var it-genseren stylet med en dress i samme fargetone. De feminine linjene gjør seg godt til både jeans og dressbukser - eller under skijakken om du er redd for å fryse.

Genser fra H&M, 399 kroner

Beige er en fargetone som passer til alt. COS har en rekke ullplagg til en rimelig penge, og er gode på å designe plagg som er både tidløse og klassiske. Denne toppen varer sesong etter sesong, og kan styles på ulike måter avhengig av hvor du har tenkt deg. Skal du på fest kan den styles til et A-formet skjørt i lakk eller skinn. Har du planlagt å bruke den til hverdags, er det fint å style den under en singlettkjole eller til et par kulotter.

Pologenser fra COS, 450 kroner

Le Backhand lager de deiligste plaggene med en blanding av 70 prosent merinoull og 30 prosent silke. Blandingen er perfekt til alle døgnets tider! De verken klør eller er tunge på kroppen. Bruk en singlett som denne under antrekket ditt for å unngå den kalde høsttemperaturen. Savner du en behagelig topp å sove i er denne perfekt til svale netter.

Singlett fra Le Backhand, 650 kroner

Rødt er sesongens mest trendy farge, så hvorfor ikke gå for den i en ordentlig ullkvalitet? Miks genseren sammen med et plisséskjørt, jeans eller en sort dressbukse for en strengere look. De vertikale stripene gjør genseren mer spennende.

Genser fra IRO, 1.900 kroner

En delikat og lys farge gjør seg godt på den kalde årstiden. En miks av 60 prosent silke, 20 prisent Kashmir og 20 prosent merinoull gjør plagget både lett og svalende, samtidig som fargen gjør genseren tidløs. Silken i genseren er 100 prosent naturfiber og vevd slik at stoffet «puster». 

Genser fra Wool Land, 899 kroner

Hvis du ikke ønsker å gå for en genser som er alt for minimalistisk kan du kjøre på med en modell med logoprint, noe som er i vinden. Fargen er feminin og søt, og ribbdetaljene på ermene gjør seg. Genseren er av 100 prosent ull.

Genser fra Bella Fraud, 2.400 kroner

Kanskje du også er interessert i...