© Getty Images

Høsttrend: 9 trendy kardigans

Twin Peaks og Kurt Cobain gjorde plagget trendy på 90-tallet. Nå er det tilbake i motebildet

20. september 2017 av Alexandra Sætran

Plagget man ofte forbinder med 90-tallet er tilbake! Under moteukene denne sesongen hadde både Prada, Jacquemus, Marc Jacobs og Victoria Beckham tatt kardiganen i bruk. De stylet it-plagget på forskjellige måter. Prada gikk for en preppy tilnærming, og brukte skjorte under, mens Victoria Beckham brukte plagget som en jakke, og stylet den med skjørt og med en tynnere genser under. 

Leste du: Sveriges mest kjente bloggsøstre lanserer kleskolleksjon

Plagget er spesielt i vinden om dagen nå som TV-serien Twin Peaks kommer med en ny sesong denne måneden. Karakteren Audrey Horne gjorde plagget både feminint og trendy rundt 1990. Nå er kardiganen igjen å se i motebildet, og er det ulitmate plagget om vinterjakken er for varm - og sommerjakken for kald. Vi har funnet 9 kardigans til budsjettpris. 

Blogger og it-jente Maja Wyh styler kardiganen både rocka og tilbakelent. 

Stylingtips: Denne sterile kardigan er pent over et par jeans eller løse dressbukser. For en mer spennende styling, kan man ha overdelen åpen med en kul t-skjorte under.

Grå ullkardigan fra Busnel, 1.600 kroner

Stylingtips: En deilig kardigan i 100 prosent merinoull er akkurat hva man trenger under disse kalde månedene. Bruk den under skijakken, eller style den opp med løse dressbukser, ballerinasko og et smykke i halsgropen.

Kardigan fra Days Like This, 499 kroner

Stylingtips: I og med at denne toppen har volanger, er den fin alene. Bruk den gjerne til en jeans og et par sneakers. Looken blir hverdagslig, og volangene gjør det lille ekstra.

Grå kardigan fra Mint&Berry, 449 kroner

Stylingtips: Den korte silhuetten gjør seg fint til en stram jeans. Fargepaletten er perfekt for denne årstiden!

Grønn kardigan fra Apiece Apar, 3.095 kroner

Så du denne: 7 asymmetriske vårtopper som gjelder nåStylingtips: Perledetaljene gjør cardiganen ekstra iøynefallende og delikat. Formen er litt baggy, noe som gjør den perfekt til en tynnere jakke.

Grå kardigan med perler fra Zara, 499 kroner

Stylingtips: Den ultimate kardigan, som passer til absolutt alt. På svale høstkvelder er den genial under jakken, og som en tynnere overdel på dagen. Style den med et belte rundt livet for en mer spennende look.

Hvit ullkardigan fra Isabel Marant, 1.600 kroner

Stylingtips: Vil du kopiere Prada kan du gå for en grå kardigan i kashmir. Den kan styles med en skjorte under, og med stiletthæler for et mer feminint utrykk. 

Grå cardigan i kashmir fra H&M Trend, 799 kroner

Leste du: Solbriller til budsjettpris

Stylingtips: Ønsker du å vise mer hud samtidig som du bærer en kardigan er denne modellen midt i blinken. Den vide halsen gjør så du kan dra genseren noen cm ned på hoftene, slik at skuldrene kommer frem. 

Sort kardigan fra Zara, 249 kroner

Stylingtips: Er du av den klassiske stiltypen, anbefales en kongeblå kardigan med blanke knapper. Denne modellen er en sikker vinner, da den aldri går av moten.

Blå kardigan fra Mos Mosh, 999 kroner

Kanskje du også er interessert i...