Clarins+Esthetique+CARE kjemper for kvinners rettigheter

Clarins og Esthetique har inngått et samarbeid med hjelpeorganisasjonen CARE - som driver med kvinnerettet bistand.

26. juni 2009 av Helene Polmar
Clarins har som grunnverdi å lytte til kvinnene og ta dem på alvor. Gjennom et samarbeid med parfymerikjeden Esthetique har de nå engasjert seg i hjelpeorganisasjonen CARE, som driver med kvinnerettet bistand.

Samarbeidet har fått tittelen: Vi bryr oss; Hjelp til kvinner, hjelper flere.

Kvinners rett til et verdig liv
CARE kjemper for kvinners rettigheter og for at alle skal leve et verdig liv. CARE hjelper kvinner gjennom å gi dem tilgang til sparebasert mikrofinans. Dette gir mulighet til å etablere sine egne små sparebanker hvor de kan spare trygt og ta opp små lån.

Mikrofinansmodellen går også ut på at jenter og kvinner kommer sammen i grupper hvor de blant annet lærer seg å lese, skrive, regne og beregne renter.

En kvinne som får hjelp og muligheter, finner selv veien ut av fattigdommen. Hun satser på trygghet, helse og utdanning for barna sine. Hvis du hjelper en kvinne, hjelper du også familien og menneskene rundt henne - og igjen også lokalsamfunnet. Slik er CARE med på å forandre verden - én kvinne av gangen.

Clarins og Esthetique tar ansvar
Pengene fra årets TV-aksjon går til CARE og deres arbeid for verdens fattigste kvinner, og i den forbindelse vil Clarins og Esthetique lansere egne kampanjer som skal bringe inn ekstra midler til CARE. Alle Esthetique-parfymeriene vil i tillegg ha en innsamlingsbøsse stående på disken ut året.

Gjennom salg av utvalgte produkter hos Esthetique skal også en fast sum doneres direkte til CARE.

CARE er en av verdens største hjelpeorganisasjoner. CARE jobber med nødhjelp og langsiktig bistand, og er tilstede i mer enn 70 land.


Kanskje du også er interessert i...