Hjemmelaget sjokolade


© GettyImages

Sjokoladen du kan spise med god samvittighet

Ikke alle typer mørk sjokolade er sunne!

Sjokolade og marsipan er populære julegodterier, men for mye sukker og fett gjør selv den mørkeste sjokoladen ganske usunn i store mengder, mener forskning.no

Når det snakkes om at mørk sjokolade er sunt, er det kakaoen som trekker opp for rosen. Bruker du ubehandlet kakao har denne de fleste næringsstoffene intakt. Kakao er rik på antioksidanter, som er bevist å ha beskyttende effekt på cellene i kroppen din, men i følge forskning.no skal du spise ganske store mengder mørk sjokolade for at det skal ha en effekt. 

Trikset er å velge sunnere ingredienser

Denne oppskriften på hjemmelaget sjokolade inneholder både kakaomasse, kakaosmør, rå kakao og lecithin som er fettstoffer som skal være bra for hjernen. Fire ingredienser som gjør sjokoladen sunn og kjempegod!

Leste du denne? Høstens deiligste dessert! eller denne? 5 tegn på at du drikker for lite vann.

Dette trenger du for å lage hjemmelaget sjokolade:

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

1 spiseskjeer Supernature Pure Lecithin (kan sløyfes)

1 spiseskjeer ekte vaniljepulver

4-5 ss kokossukker

En håndfull det du måtte ønske å fylle sjokoladen med: nøtter, tørket frukt, gojibær eller tørkede blåbær.

Slik går du frem:

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Visp inn vaniljepulver, lecithin og kokosukker når kakaosmøret og kakaomassen har blitt flytende. Smak etter om sjokoladen er søt nok. 

Kakao er veldig bittert, og har en kraftig smak. Tilsett valgt fyll etter ønske og hell sjokoladen i en liten brødform, kledd med bakepapir. Sett sjokoladen deretter i kjøleskapet, og la den stivne en drøy halvtimes tid. 

Når massen er stivnet kan du brekke opp i biter og nyte!

Les flere sunne tips HER!

Oppskrift og foto: Karoline Marberg

Kakaosmør fra Supernature, 184 kroner // Kakaomasse fra Supernature, 184 kroner // Kakeform fra Ikea, 69 kroner // Paranøtter fra Helios, 49 kroner // Vaniljepulver fra Helios, 129 kroner // Gryteskje fra Oliventre Scanwood, 129 kroner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev om la oss invitere deg til VIP- kvelder, og kunderarrangementer!

Kanskje du også er interessert i...