Dra nytte av elbilens mange fordeler!

De som kjører elbil blir belønnet med unike fordeler ingen andre bilister får.

23. oktober 2018 av Kontent

Dersom man går til innkjøp av elbil vil man raskt kunne oppleve en rekke praktiske fordeler i hverdagen. Hvor deilig hadde det ikke vært å suse forbi bilkøen i kollektivfeltet for eksempel?

På den økonomiske siden kan det blant annet nevnes rimeligere kjøring ved at du slipper å betale diesel- eller bensinpriser, gratis bompassering*, gratis parkeringsalternativer og halv takst på riksvegferjer.

Emilie Tømmerberg har dratt god nytte av disse fordelene etter at hun gikk over til sin elektriske Hyundai KONA. I tillegg til de lavere driftskostnadene, er hun ikke minst veldig fornøyd med selve bilen.

– Bilen min har et veldig bra batteri med lang rekkevidde. Jeg føler meg trygg på at den viser meg hvor mye realistiske kjørelengde jeg har igjen, og det er viktig, skriver hun i sitt blogginnlegg om sin nye hverdag som KONA electric-eier.

Mindre utgifter og bedre samvittighet

Med elbil skåner du miljøet og senker kostnadene på bilholdet ditt uten at det går på bekostning av noe. Emilie beskriver overgangen til elbil som uproblematisk, hvorav de største forskjellene er reduserte utgifter og en litt enklere hverdag. Kjøreopplevelsen er like god, takket være Hyundais elektriske nykommer som ikke lar deg savne noe som helst.

Hyundai KONA electric er nemlig Europas første helelektriske kompakt-SUV. Den har en rask akselerasjon og rekkevidde på hele 482 km.

– Hvis man ikke har lader hjemme, så er det enkelt å benytte seg av en annen ladestasjon en gang i uken. Rekkevidden på denne bilen er virkelig så bra, skriver Emilie.

Overgangen til elbil har vært utslagsgivende på flere måter. I tillegg til vissheten om at hun ikke skader miljøet med CO2-forurensning, nevner hun at

  1. Hun trenger ikke tenke på bompengeavgift. –Jeg slipper de store summene her. Det gir meg en liten ekstra glede i hverdagen. Om de bestemmer seg for å legge til noen kroner der så er det helt greit.

  2. Det er billigere parkering. – På gateparkering så står jeg gratis, men jeg må forholde meg til tidsbegrensningen. Skal jeg være i sentrum mer enn et par timer så parkerer jeg i Klostergarasjen. Der kan jeg faktisk lade mens jeg står parkert, uten ekstra avgift.

PS: Her er det snakk om Bergen. Parkeringsordning og avgifter rundt elbil-parkering varierer i de ulike kommunene, så det er lurt å bli kjent med betingelsene der du befinner deg. Sjekk kommunens nettside og les skilting godt.


  1. Hun unngår kø ved å kjøre i kollektivfeltet. – Jeg liker god flyt i trafikken, så jeg blir ekstra glad når jeg kan benytte meg av kollektivfeltet og kanskje unngå litt kø i samme slengen.

– Elbil er fremtiden og det føles veldig riktig å ha byttet til KONA electric, oppsummerer Emilie.

*fra 2019 er det ikke lenger selvsagt at bompasseringer er gratis for elbilister. Bomavgifter vil bli bestemt på kommunalt plan, slik det nå er med parkerings- og ferjeavgifter.

Skal du kjøpe ny bil? Hyundai KONA electric kombinerer to av de heteste trendene i Europa – miljøvennlig kjøring med SUV-utseende!


Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Hyundai.

Kanskje du også er interessert i...