Bryllup og brudekjoler du sparer penge på
© Pinterest / Asos

6 tips som gjør bryllupet mye billigere

Vil du feire kjærligheten uten å tømme bankkontoen, finnes det flere forskjellige triks som skaper rom i budsjettet.

Utgiftene til et bryllup kan fort bli store - du skal faktisk spare opp rundt 40 prosent mer enn du opprinnelig hadde regnet med.

Heldigvis finnes det en rekke tips som vil gjøre den magiske dagen litt snillere mot lommeboken, uten å spare på hverken feststemningen eller kjærligheten.

Brudekjole på budsjett

Du forbinder sannsynligvis ikke high street-merker som Asos, og nettbutikker som Zalando, Boozt og Miinto med brudekjoler, og det er faktisk synd. Flere og rimeligere merker har begynt å lage brudekjoler, og de overnevntes utvalg er variert og vellykket.

Husk imidlertid å legge litt penger til en skredder slik at kjolen kan tilpasses din figur. Når brudekjolen din har blitt formet som den skal være, vil du se ut som en million, enten den har kostet 1 500 eller 15 000 kroner.

Brunsj-bryllup

I 2017 begynte de såkalte "brunsj-bryllupper" å komme frem. Konseptet er simpelt: Hold bryllupsfesten om dagen istedenfor om kvelden.

I mange tilfeller vil det være billigere å leie et sted om dagen, og alkohol-budsjettet vil være en brøkdel av det beløpet som går til en natt med fest og dans.

Dropp papiret

Bryllupsinvitasjoner trenger ikke å sendes med papir og post. Bruk heller litt tid på å lage en flott online invitasjon, som i mange tilfeller er gratis.

For eksempel kan du bruke tjenesten Paperless Post, hvor du kan velge mellom gratis maler og sende opptil 2000 e-postmeldinger gratis.

Bordkort

Hvis du har tid og overskudd, kan du lage bordkortene dine selv. Det gir både plass i budsjettet og et personlig preg i borddekningen. Videre vil det ikke kreve de store kreative utfoldelsene hvis du holder det ganske enkelt og for eksempel skriver med blekk på noen tørkede blader, som vist nedenfor.

Drinks på tønne

Dropp den dyre bartenderen, og server i stedet drinker i store glassbeholdere. Du kan blande deilige drinkene før, og deretter kan gjestene tappe drikke selv under hele festen.

Bind selv

Brudebuketten og tilhørende blomster kan bli en dyr affære når du kjøper dem hos en blomsterforhandler. Men hvis du knytter dem selv, er det mange penger å spare.

Finn inspirasjon til å knytte en blomsterbukett via Youtube-videoen under.