Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

02ed14f0-b5eb-4f8f-afe3-400de6d0bed8

Nå er det åpent for nominasjoner til Jenteprisen 2020

Kjenner du en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden? Nominer dem til Jenteprisen 2020!

For fjerde år på rad inngår Costume i samarbeid med Plan International Norge om utdelingen av Jenteprisen. Prisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller andre steder i verden.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

80535 © Siri Granheim / Also Known As

Vinner av Jenteprisen 2019 ble Papillon. Her representert av daglig leder og grunnlegger Leila Rossow.

"I en tid hvor likestilling og arbeidet for jenters rettigheter skyves bak i køen, er årets Jentepris ekstra viktig."

Viktig pris

Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon.

– I fjor fikk vi inn nesten 70 nominasjoner, og jeg håper at engasjementet er like høyt i år. Utfordringene står fremdeles i kø for jenter. Likevel nedprioriteres arbeidet for likestilling og beskyttelse av jenter. Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse. I en tid hvor likestilling og arbeidet for jenters rettigheter skyves bak i køen, er årets Jentepris ekstra viktig, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

Fjorårets vinner ble Papillon - en organisasjon som jobber for sosial inkludering av unge flerkulturelle kvinner i Bergensområdet.

– Jenteprisen er en stor anerkjennelse av det arbeidet Papillon gjør med og for unge kvinner med krysskulturell- eller migrantbakgrunn. Vi har fått enda større tillit lokalt og nasjonalt, og har etablert allianse med flere organisasjoner. Vi er blitt enda mer motivert til å jobbe videre og målrettet med utfordringer målgruppen opplever knyttet til migrasjon og identitet. Spesielt temaer som ekstrem sosial kontroll, kvinnehelse og deltakelse i arbeids- og samfunnsliv, sier Papillon i en uttalelse.

Send inn din nominasjon!

Vet du om noen som fortjener en nominasjon? Alle står fritt til å nominere så fremt de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Nominasjoner meldes inn her med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 6. september.

Jenteprisen 2020 deles ut på FNs internasjonale jentedag den 11. oktober.

Mer om Kultur? Motta Costumes nyhetsbrev