Nå er det åpent for nominasjoner til Jenteprisen 2021

Kjenner du en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden? Nominer dem til Jenteprisen 2021!

For femte år på rad inngår Costume i samarbeid med Plan International Norge om utdelingen av Jenteprisen. Prisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller andre steder i verden.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

Generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

"Ringvirkningene av pandemien er enorme, både på kort og lang sikt. Derfor er arbeidet for jenters rettigheter viktigere enn noensinne" — Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge

Løfter frem de som gjør en forskjell

Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon.

– Pandemien har hatt store konsekvenser verden over. Flere jenter giftes bort, vold og seksuelle overgrep øker, og færre jenter enn gutter kommer tilbake på skolebenken når skolene åpner igjen. Ringvirkningene av pandemien er enorme, både på kort og lang sikt. Derfor er arbeidet for jenters rettigheter viktigere enn noensinne, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

– I fjor fikk vi inn over 60 nominasjoner og mange ble nominert flere ganger. Tenk at vi har så mange som står på og jobber for jenters rettigheter hver eneste dag, sier Partapuoli.

© Astrid Hexeberg

Jenteprisen 2020 gikk til Stine Sofies Stiftelse, her representert ved Generalsekretær Ada Sofie Austegard og daglig leder Tone Vareberg.

Stine Sofies Stiftelse vant Jenteprisen 2020

Fjorårets vinner ble Stine Sofies Stiftelse - et tilbud for barn som har opplevd vold eller overgrep. Det kan være barn som er vitner til vold, de som er utsatt for fysisk vold, omsorgssvikt og seksuelle overgrep.

– Jenter er de som oftest blir utsatt for seksuelle overgrep. Vi har ikke råd til å miste noen, og vi har heller ikke råd til å ødelegge noen. Vold og overgrep er det største folkehelseproblemet som finnes i Norge. Vi kan gjøre så mye mer som samfunn, tenker jeg, hvis vi bare vil, sier Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

Send inn din nominasjon!

Vet du om noen som fortjener en nominasjon? Alle står fritt til å nominere så fremt de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Nominasjoner meldes inn her med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 10. september.

Jenteprisen 2021 deles ut på FNs internasjonale jentedag den 11. oktober.