Nå er det åpent for nominasjoner til Jenteprisen 2022

Kjenner du en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden? Nominer dem til Jenteprisen 2022!

For sjette år på rad inngår Costume i samarbeid med Plan International Norge om utdelingen av Jenteprisen. Prisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller andre steder i verden.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

Plan jobber for likestilling og jenters rettigheter

Der barn ikke har det bra, har jentene det ofte verst. I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det betyr at de stiller bakerst i køen når det kommer til helse, skolegang, økonomiske rettigheter og generelt få oppfylt sine rettigheter. Dette er utgangspunktet for at Plan har et ekstra fokus på jenters rettigheter og løfter frem de som gjør en forskjell nettopp for jenter.

Moving Mamas vant Jenteprisen 2021

Fjorårets vinner ble Moving Mamas - som siden oppstarten i 2015 jobbet for at flere innvandrerkvinner skal komme ut i lønnet arbeid

— Å få leve frie liv i Norge handler mye om egen inntekt, men også om kunnskap om samfunnet og gode nettverk. Vi tror at alle ønsker å bidra, være en ressurs og delta i det norske arbeidslivet, men at mangelen på jobbferdigheter, støtte og nettverk gjør terskelen høy for å få seg jobb. Det er ikke mangel på vilje, men muligheter, uttalte Kirstine Holst, gründer og styreleder i Moving Mamas som mottok Jenteprisen 2021.

Send inn din nominasjon!

Vet du om noen som fortjener en nominasjon? Alle står fritt til å nominere så fremt de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Nominasjoner meldes inn her med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 5. september.

Jenteprisen 2022 deles ut på FNs internasjonale jentedag den 11. oktober.