Nå er det åpent for nominasjoner til Jenteprisen 2023

Kjenner du en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden? Nominer dem til Jenteprisen 2023!

For syvende år på rad inngår Costume i samarbeid med Plan International Norge om utdelingen av Jenteprisen. Prisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller andre steder i verden.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

Det har aldri vært viktigere å skape blest om arbeidet for jenters rettigheter

– Fortsatt opplever mange diskriminering, sjikanering, vold og overgrep, både hjemme, på jobb og i offentligheten. Mange steder er likestillingen satt i revers, og fortsatt nedprioriteres arbeidet for likestilling og beskyttelse av jenter. Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Endometrioseforeningen vant Jenteprisen 2022

Fjorårets vinner ble Endometrioseforeningen - som vant for deres arbeid med å øke kunnskap og kjennskap til blant annet kvinnesykdommen endometriose.

– Det har betydd utrolig mye for oss å vinne Jenteprisen. Det bekrefter at arbeidet vi gjør er viktig for både jenter og kvinner, og beviser at vår innsats blir lagt merke til. Å bli sett og få kampsaken vår belyst på denne måten har helt klart bidratt til at vi har fått til mer. Det er vi så takknemmelige for, uttalte Elisabeth Raasholm Larby om prisen.

Send inn din nominasjon!

Vet du om noen som fortjener en nominasjon? Alle står fritt til å nominere så fremt de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Nominasjoner meldes inn her med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 8. september.

Vinneren av Jenteprisen offentliggjøres på Den internasjonale jentedagen 11. oktober i løpet av Plan International Norges årlige jentepris-fest.