© Bulls

12 fine strandtips

Få de beste tipsene til en sunn og frisk strandlook.

ANSIKT
- Velg en ansiktssolkrem etter hudtypen din. En lotion er lettere i konsistensen og passer derfor fint til kombinert/fet hud, mens en krem er god til tørr hud.
- Bruk solstift med høy faktor på de mest utsatte stedene som ører, nese, øyne, lepper og pigmentflekker.
- Bland litt shimmer inn i solkremen for ekstra glød. - Sol og saltvann tørker ut leppene dine, så sørg for å gi dem masse fukt og pleie. Skrubb dem et par ganger i uken, og bruk en beskyttende gloss eller leppepomade med solfaktor når du er i solen. Ha gjerne et streif av korall i glossen!
- Avslutt med litt vannfast maskara.

KROPP
-
Skrubb huden glatt og frisk, det setter i gang blodsirkulasjonen og dermed skiller ut avfallsstoffer. Det gir også en finere, jevnere og mer holdbar brunfarge.
- Jo høyere faktor, jo bedre beskyttelse. Smør det første laget en halvtime før du går ut i solen, og la det ikke gå mer enn to timer før du smører deg på nytt.
- Smør kroppen med en avkjølende aftersun etter en dag på stranden. Gjerne gå for en krem med aloe vera, det kjøler ned og pleier huden med en gang.
- Smør inn kroppen med lavendelolje hvis du er solbrent, dette beroliger og gjenskaper hudens balanse.

HÅR
- Spray håret med et produkt som inneholder UV-filter - helst flere ganger i løpet av dagen. Dette beskytter både farge, glans og spenstighet i håret ditt.
- Skyll alltid håret etter en strandtur - klor og saltvann fjerner nemlig både fuktighet og farge fra håret ditt. Bruk et rensende og fuktighetsgivende produkt, og skyll grundig ut.
- Bruk en hårkur med UV-filter for ekstra pleie.