© Getty Images

Boken alle snakker om: The Girls

Hvis du ikke vet hvilken bok du skal lese i sommer så er svaret The Girls av Emma Cline.

Emma Clines debutroman «The Girls» har fått anmeldere verden over til å juble og blitt en snakkis. I juniutgaven av britiske Vogue var det et stort intervju med den unge forfatteren.

Lena Dunham har uttalt at «Emma Cline minner oss på at bak mange av vår tids fabler, finnes det en jente: usett, uhørt, sint. Denne boken vil knuse hjertet ditt og gi deg bakoversveis».

Mer litteratur: Dette leser kjendisene på stranden

The Girls

Boken handler om 14-årige Evie Boyd som vokser opp i Nord-Carolina på slutten av 1960-tallet. Det er sommeren før hun flytte hjemmefra for å gå på internatskole. Foreldrene hennes skilles og hun er ensom, kjeder seg og er desperat etter oppmerksomhet. Hun treffer tre spennende og annerledes jenter i parken. De skitne jentene er litt eldre enn henne og har rufsete hår blir. De blir som en familie for henne og hun blir etterhvert en del av kulten, hvor Russel er den karismatiske lederen - inspirert av Charles Manson, som sammen med sin kult ble dømt for 9 drap i 1969.

Motebøker: Disse skal vi lese i sommer

Boken ble utgitt 14. juni og den norske oversettelsen er dessverre ikke i salg enda. Men kjøp den i pocketutgave på engelsk og ta med deg på ferie. Du kommer ikke til å angre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev, for dette kan du ikke gå glipp av!