Designeren bak Balmains suksess

Christophe Decarnin er geniet bak suksessen til det franske motehuset Balmain. Den anonyme designeren er hyllet av bransjen og elsket av kjendisene.

9. januar 2009 av Julie Kase

Christophe Decarnin
Christophe Decarnin © Horwath-Jaeger

 

Christophe Decarnin gikk inn som sjefdesigner hos det franske motehuset Balmain i 2005, og hadde sin første visning i Paris, i februar 2006. Vår- og sommerkolleksjonen for 2009 er hans femte for merket, og siden han tok over roret har salget mer enn firedoblet seg. Hans moderne miks av rock'n'roll og glamour gikk rett hjem hos motebransjen. Designen i seg selv er ikke banebrytende, Decarnin er ikke den første som designer feminine kreasjoner gjort med en rocka og sexy tvist. Avdøde Gianni versace hadde stor suksess med noe av den samme oppskriften på 80-tallet. Men Decarnin har truffet blink med hver eneste visning fordi han leverer ekslusiv kvalitet og detaljert design, satt sammen og stylet til fingerspissene perfekt.

Sjefredaktør Carine Roitfeld, og moteredaktør Emanuelle Alt, i franske Vogue la tidlig sin elsk på Decarnins kreasjoner, og har gitt Balmain stor eksponering siden han tok over merket. Der amerikanske Vogue er konservativt og italienske Vogue er sært og kunstnerisk, er franske Vogue sexy og edgy, en profil som gjenspeiler Decarnins uttrykk hos Balmain. For merket som lenge var utenfor moteradaren, har Decarnin på egenhånd satt Balmain tilbake på kartet i kategori med andre franske motehus som Givenchy, Balenciaga og Chloé.

Looken for våren er tydelig 80-tallsinspirert med smale, steinvaskede jeans kombinert med Michael Jackson inspirerte uniformsjakker og skyhøye hæler. Kjolene er kroppsnære og utsmykkede i lekre juvelfarger.  Modellene skred ned catwalken under visningen til gamle Madonna-låter. Til tross for at 80-tallet var meget tilstedeværende var skuldrene på både jakkene og kjolene langt mer futuristiske enn de var 80-tallsinspirert. Prisene på Balmain plaggene er stive selv for designermerker å regne. Godt er det da, for oss vanlig dødelige, at kjedebutikker som Zara og Bik Bok for lengst har skjønt hypen og lager klær som er tydelig inspirert av Decarnins design. 

Se kjendiser i kjoler fra Balmain samt noen godbiter fra vår- og sommerkolleksjonen her.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...