© Getty Images

Høsttrend: 9 trendy kardigans

Twin Peaks og Kurt Cobain gjorde plagget trendy på 90-tallet. Nå er det tilbake i motebildet

19. september 2018 av Alexandra Sætran

Plagget man ofte forbinder med 90-tallet er tilbake! Karakteren Audrey Horne i Twin Peaks gjorde plagget både feminint og trendy rundt1990. Nå er kardiganen igjen å se i motebildet, og er det ulitmate plagget om vinterjakken er for varm - og sommerjakken for kald. Vi har funnet 9 kardigans som passer både til fest og til hverdagen.

Blogger og it-jente Maja Wyh styler kardiganen både rocka og tilbakelent. 

Stylingtips: En tykk kardigan kom denne passer nesten over en genser. Den kan brukes som den perfekte jakken fra høst til vinter. I og med at modellen er såpass oversized, kan den også brukes over stramme jeans for en mer tilbakelent look.

Flettet kardigan fra Zara, 549 kroner

Stylingtips: En deilig kardigan i 50 alpakkaull. Vi elsker v-halsen da den blir ekstra feminin og fin over brystet. Knappene er også noe å nevne, noe som gjør plagget både søtt og ekstra fremtredende. 

Kardigan fra ByTimo, 2300 kroner

Stylingtips: Militærgrønt er hot i høst - derfor har vi gått for denne modellen, som både er maskulin, men som har feminine detaljer på ermene. Bruk den til en baggy dressbukse, eller til et plisséskjørt. 

Militærgrønn kardigan fra Gestuz, ca 2000 kroner

Stylingtips: Dyreprint er i vinden, så hvorfor ikke bruke det på kardiganen? Vi elsker denne modellen fra By Malene Birger, som passer til både jeans og kulotter.

Kardigan med leo-print fra By Malene Birger, 2999 kroner

Så du denne: 7 asymmetriske vårtopper som gjelder nåStylingtips: Fargetonene er alfa og omega på denne kardigan, og gjør hele plagget mer eksklusivt. Det tykke stoffet gjør så vi ønsker vi flytte inn i den - gjennom hele vinteren!

Beige kardigan fra H&M Studio, 699 kroner

Stylingtips: Invester i en kardigan som skiller seg litt ut i mengden. Denne er både iøynefallende og varm, og er kul som en jakke.

Kardigan fra M.I.H Jeans hos Matchesfashion.com, ca 3500 kroner

Stylingtips: Duse toner gjør seg på en god strikk. Selv om denne varianten koster litt, er den absolutt en kardigan som kan brukes om og om igjen. Bruk den over en hvit t-skjorte og en kordfløyelbukse.

Kardigan fra Stella McCartney, ca 7000 kroner

Leste du: Solbriller til budsjettpris

Stylingtips: Den typiske nordiske strikkegenseren er fortsatt å se i trendbildet. Vero Moda har heldigvis en lavere sum på prislappen enn plaggene til Prada og Loewe. Fargespillet er perfekt mot en denim-bukse.

Sort kardigan fra Vero Moda, 449,95

Stylingtips: Er du av den klassiske stiltypen, anbefales en kongeblå kardigan med blanke knapper. Denne modellen er en sikker vinner, da den aldri går av moten.

Blå kardigan fra Mosh Mosh, 999 kroner

Kanskje du også er interessert i...