Costume møtte designeren Jeremy Scott

Jeremy Scott har designet en mye omtalt kolleksjon for Adidas. Les intervjuet med den amerikanske designeren.

5. juni 2009 av Hege Aurelie Badendyck

Den amerikanske designeren Jeremy Scott er best kjent for sine ekstreme og tidvis humoristiske print. Scott er kjent for å jobbe konseptuelt og kolleksjonene forandrer seg derfor drastisk fra sesong til sesong. Kjendiser som Madonna, Kanye West, Kylie Minogue, Björk og Robyn er blant dem som har lagt sin elsk på Scotts design.
Scott har samarbeidet med blant annet Christian Louboutin, Stephen Jones og
Swarovski.

Den Los Angeles-baserte designeren Jeremy Scott møter oss i en minimalistisk leilighet midt i Paris for å snakke om den mye omtalte Adidas Originals by Jeremy Scott-kolleksjonen. Vi vil snakke om litt mer.

Når visste du at du skulle bli designer?
- Helt fra jeg var liten. Jeg hadde en enorm fantasi og har drevet med alt fra pottemaking til maling fra jeg var liten av. Vanlige leker var ikke noe for meg. Jeg ville egentlig bli skuespiller så jeg kunne bære ekstravagante kostymer.

Men du må ha vært ganske annerledes enn andre på skolen?
- Ja, jeg ville aldri gå i det alle andre gikk i. Alle rundt meg var så forknytt og "satt". Jeg vokste opp i en liten by og det var vanskelig å stå for noe litt utenom det vanlige. Men jeg visste at jeg skulle noe annet enn de fleste.

Hva inspirerer deg i dag?
- Folk og musikk: Alt fra hip hop, up and coming talenter jeg finner på Myspace, til M.I.A og Lady Gaga. Individer og karakterer! At unge folk har muligheten til å nå ut gjennom kanaler som Myspace er fantastisk.

Og hva med Cory Kennedy?
- Hun er fantastisk. Hennes personlighet og alle de rare ansiktsuttrykkene hennes. Jeg ser meg selv i henne og hun er litt som en datter for meg. Hun henger ofte ut hos meg, vi shopper sammen og har det vanvittig gøy. Hun er helt klart en stor inspirasjon og en muse for meg.

Hvem har vært dine idealer opp igjennom?
- Jeg elsket Cindy Lauper på 80-tallet. Den unike vintagestilen hennes var fab! Det var en eksplosiv tid med både Annie Lennox, Boy George og Madonna.
Jeg vokste opp med Jean Paul Gaultiers look, beundrer Tom Ford og savner dressene han designet hos Gucci. Jeg har også sansen for motehus som Halston og Maison Martin Margiela. I dag er Gareth Pugh en av de mest spennende å følge med på synes jeg.

Du har gjort en rekke samarbeider med ulike designere, og nå Adidas Originals for andre gang. Hvorfor gjør du så mange samarbeid?
- Det har falt seg helt naturlig. Min styrke er at jeg lett lever meg inn i andres verden og jeg bruker mitt liv og mine venner som inspirasjon til nye ideer. Derfor klarer jeg å jobbe med mange ulike prosjekter.

Hva kan du si om denne kolleksjonen?
Den er veldig Afrika-inspirert, og samtidig sporty. Jeg forsøkte å forestille meg hvordan det ville være å bo i en stamme. Kolleksjonen er min fantasi om Afrika og det er en veldig personlig fortolkning. En blanding av safarilivet med biler og dyr, og surf.
 
Jeremy Scott, som sitter i fargerike haremsbukser og 90-tallsbarberte striper i tinningen, sies å være en ganske sær kar. Vi tok han tydeligvis på en god dag. Brede smil og store klemmer avsluttet vårt møte med den eksentriske designeren i Paris.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...