© Getty

Dior sparker Galliano

Den 50 år gamle sjefsdesigneren har blitt sparket etter at han ble anklaget for anti-semittiske uttalelser

Skandalen skjedde forrige uke da det franske motehuset suspendert den britiske sjefsdesigneren fordi han angivelig skal ha ropt anti-semittiske tilnavn til en jødisk kvinne og hennes asiatiske kjæresten på en bar i Paris. Galliano var tydelig beruset og kom i klammeri med paret før han ble arrestert av politiet og tatt til avhør.

Dior understreket da at motehuset avviser rasisme og at de ville midlertidig suspendere designeren før de lot politiet etterforske saken.

Men tirsdag første mars valgte Dior å starte en oppsigelsessak mot Galliano. Det skjedde etter at designeren ble rammet av ytterligere påstander. Blant annet ble et videoopptak publisert mandag 28. februar der John Galliano hyller Hitler.

  • Jeg elsker Hitler. Folk liker som deg burde vært døde. Moren din, og dine forfedre ville ha blitt gasset ihjel alle sammen, sier Galliano på videoen, som er tatt opp av to kvinner på en bar i Paris i desember 2010.

Fredag 4. mars vil John Gallianos høst og vinterkolleksjon for 2011 for Dior bli vist under moteuken i Paris. Designeren selv er nok pent nødt til å holde seg unna visningen, men moteshowet blir bli vist på samme tid og sted som planlagt.

John Galliano har vært sjefsdesigner for Dior siden 1997.