Vakre Margherita Missoni. © Bulls

Fremtidens motedronninger

Disse kvinnene er født inn i noen av verdens største motehus.

Margherita Missoni

Margherita Missoni

Vakre Margherita Missoni.
© Bulls

Margherita Missoni er barnebarn av Ottavio og Rosita Missoni, som grunnla Missoni i 1953. Hun er kampanjemodell for familiens duft, arving av det italienske motehuset og muse for dets designer (hennes egen mor) Angela Missoni.

  • Det er tross alt familien min, så jeg er selvfølgelig stolt av å representere dem. Det føles bra, har Margherita tidligere uttalt til Paper Magazine.

Til tross for at 27-åringen har fått mote inn med morsmelken, er det mer som opptar hennes verden. Hun har studert filosofi og drama i New York og har hatt mindre roller i filmene The Maids og I am an Island.

Laudomia Pucci

Laudomia Pucci

Laudomia Pucci med Matthew Williamson og Kylie Minogue.Lille Laudomia Pucci lekte ofte med små dukker til lyden av applaus fra barndomshjemmets ballsal. Her viste hennes far, Emilio Pucci, frem sine fargerike kresjoner til den italienske fiffen. Som 23-åring ble hun selv en del av familievirksomheten.

  • Min far ville at jeg skulle begynne å jobbe sammen med ham fra tidlig alder av. Derfor føltes det som en naturlig ting å gjøre, sier Laudomia Pucci.

Laudomia Pucci tok etterhvert større delaktighet i bedriften, og da Emilio Pucci gikk bort i 1992, tok hun ansvaret for å føre motehuset videre - i sin fars ånd.

  • Han har stort sett lært meg alt. Fra forståelsen av farger til å se detaljer og proporsjoner. I tillegg til å oppdage nye markeder og forstå bransjen.

Fulvia Ferragamo

Fulvia Ferragamo

Leonardo Ferragamo, Fulvia Ferragamo og Ferruccio Ferragamo.50-årige Fulvia Ferragamo er datter av skodesigner Salvatore Ferragamo, som ble verdenskjent for kilehælen og ikle blant andre stjerner som Marilyn Monroe sexy sko. Salvatore Ferragamo døde av kreft før han rakk å gjennomføre sin drøm om å kle en kvinne fra topp til tå i eget design. Derfor tok Fulvia Ferragamo over.

  • Vi ville bli voksne så fort som mulig for å kunne hjelpe til alle mann, forteller Fulvia Ferragamo om Ferragamo-søskenflokken på seks.

  • Selv om min far døde da jeg var ung, husker jeg ham godt. Han var en svært lidenskapelig person. Selv når vi var ute i skogen med familien og plukket sopp, var det med full lidenskap, sier hun om sin far.

Fulvia Ferregamo er i dag ansvarlig for accessoriene i det italienske motehuset.

  • Jeg har virkelig valgt å jobbe med det jeg elsker over alt på jord.

Nathalie Rykiel

Nathalie Rykiel

Nathalie og Sonia Rykiel.Nathalie Rykiel gjør ikke som alle andre, noe hun har arvet fra sin mor med det velkjente ildrøde håret, Sonia Rykiel.

  • Min mor er en meget inspirerende kvinne. Hun er seg selv tross etter 40 år i bransjen, og hun er et sterkt forbilde for kvinner i Frankrike, har Nathalie Rykiel uttalt til Metro tidligere.

I dag er Nathalie Rykiel sjefdirektør for Sonia Rykiel, designer motehusets barneklær, undertøy og står bak flere parfymer. Hun har blant annet revolusjonert catwalken ved å tillate modellene å smile og le på podiet. Men at mor og datter skulle bli et team, var egentlig ikke en del av planen. Nathalie Rykiels far, Sam Rykiel, var sterk motstander av tanken på at de to skulle jobbe sammen. Det var derfor først etter hans død at Nathalie fikk sin debut i familiebedriften - som modell på catwalken.

Carolina Herrera Jr

Carolina Herrera Jr.

Carolina Herrera Jr. har jobbet i laboratorium, som produksjonsassistent, eid en egen klesbutikk og designet smykker før hun ble en del av sin mors, Carolina Herreras, moteimperium. Det var først i 1997, da designerdatteren hjalp til med å skape hyllesten av en duft til New York, 212, at hun for alvor satte sitt preg på morens virksomhet. Utviklingen av motehusets dufter ble en fulltidsjobb, og i 2002 lanserte Carolina kleslinjen CH Carolina Herrera. I dag er hun også muse for sin mors sofistikerte, lukseriøse design.

  • Min mor har alltid vært min mor, ikke designeren Carolina Herrera, uttaler hun på Carolina Herreras hjemmeside.

Carolina Herrera er gift og har tre børn med den tidligere tyrefægter Miguel Báez.