© Rosemount

Jakter etter Nordens mest kreative

Glassblåser, musiker, poet, grafittikunstner, arkitekt eller designer. Det australske vinhuset Rosemount nøyer seg ikke med motedesignere når de nå jakter Nordens mest kreative sjeler.

  • Uten inspirasjon ville det ikke blitt laget gode viner. For Rosemount er vinlaging først og fremst en kunstform som stiller store krav til kreativitet. Vi ønsker å inspirere til kreativitet på tvers av ulike miljøer, sier Caroline Strömfelt for Rosemount i Norge.

Finalister

Rosemount står allerede bak prisen for Beste nykommer under Costume Awards der det i år kom inn rekordmange bidrag. Helene Hjellen (21) fra Eidsvoll, Elin Tveitan (24) fra Skien og Helge Gill (26) fra Stavanger ble plukket ut som finalister, og skal alle vise frem sine ferdige kjoler under Costume Awards 27. januar.

Kjente ambassadører

Gjennom en egen nettside, samler Rosemount nå kreative ambassadører fra Norge, Sverige og Finland som alle viser fram sine arbeider og forteller om deres forhold til kreativitet. Blant ambassadørene er det norske designbyrået Anti og designbyrået HEYDAYS.

På nettsiden kan alle laste opp sine kreative arbeider enten det er fotografier, skulpturer, filmer, keramikkpotter, industridesign eller annet.

For å tenne den kreative gnisten ytterligere har vinhuset opprettet Rosemount Nordic Creativity Award som skal kåre det mest kreative arbeidet i Norden. Briefen er enkel: Å skape kunst av vin. Du kan bruke Rosemounts myke vin eller formen på flasken, ved hjelp av hvilken som helst teknikk eller verktøy.

Vinneren får en tur for to med fire overnattinger til filmfestivalen TriBeCa i New York i april! Fristen for å være med i konkurransen er 1. mars. Den eneste begrensningen er at du må kunne vise det fram på nettsiden, det vil si laste det opp som en filmsnutt for levende bilder, lydfiler eller bildefiler.

Nettsamfunneter åpent for lek og inspirasjon hele året.