© Christian Bakstad / bakstad.foto.no

Leila Hafzi viser brudekolleksjon under moteuken

Leila Hafzi lanserer sin aller første, rene brudekolleksjon under Oslo Fashion Week. Jenny Skavlan og Charlotte Spetalen er blant de vi får se på catwalken.

Designeren Leila Hafzi viser frem sin aller første, rene brudekolleksjon under moteukens siste dag, etter stor påtrykk fra kunder:

-Vi har hatt en enorm etterspørsel etter brudekjoler, og en brudekolleksjon føles som et naturlig skritt videre, sier Leila Hafzi.

Kolleksjonen har fått navnet Royaye Sefid, som på persisk betyr lyse drømmer, og er inspirert av romantikk og femininitet, samtidig som det gjenkjennelige flagrende uttrykket, som er så typisk for Leila Hafzi, er beholdt.

Fargepaletten spenner fra lys eggeskall, champagne, lyse lavendeltoner og duse rosatoner til gyllen, gull og delikate ferskentoner. Kolleksjonen har mumiedraperinger, plisserte strukturer og håndsydde blomsterapplikasjoner, og er tilpasset slik at den kan bestilles både til brud, forlovere og som aftenskjoler.

Slow fashion-etikk
Med en egen brudekolleksjon hver vår, velger Leila Hafzi nå å fokusere på kun en hovedkolleksjon i året, som vil bli presentert i august 2010:

  • Med en kolleksjon i året senker vi fartstiden på kolleksjonen, noe som fører til bedre etiske rammer for våre leverandører og lengre levetid for kolleksjonene. Ikke bare fordi det er en møysommelig prosess å produsere plaggene, men også fordi det stemmer godt med vår slow fashion-etikk, sier Hafzi, som produserer hele kolleksjonen sin i Nepal.

Rundt 20 syersker må til for å lage en kjole med draperinger og håndmalt silke, som i teknikken og håndverk tilnærmer seg haute couture.

Jenny Skavlan på catwalken
Under motevisningen fredag 19. februar vil blant andre Jenny Skavlan, Charlotte Spetalen og Linda Sofie Bern vise frem den nye brudekolleksjonen.

  • Det er kjekt å få noen av Norges vakreste kvinner til å bære kjolene mine på catwalken, ikke minst med tanke på at dette er en ren brudevisning, sier Hafzi.

Leila Hafzi har egen butikk og atelier i Posthallen i Oslo. Leila Hafzi selges i Norge, Hellas og USA.