© Rosemount

Rekordmange kjemper om å bli "Beste nykommer"

Rosemounts konkurranse har resultert i 47 designere som kjemper om prisen "Beste nykommer".

  • Det er utrolig gøy å se at det er så mange designspirer i Norge! sier Linda Wickmann, som sitter i juryen for å kåre årets Rsemount-vinner. Interessen for å designe en aftenkjole inspirert av Rosemounts ikoniske vinflaske, har tatt helt av. 47 designere konkurrerer med til sammen 86 bidrag, mot kun 5 i fjor.

Fra hele landet - Vi er overveldet. I jurymappen ligger det nå en rekke aftenkjoler som varierer like mye som deltakernes bakgrunn. Hele landet er representert, i tillegg til deltakere fra Sverige og Russland, sier jurymedlem Caroline Strömfelt fra Rosemount, Norge.

47 blir til 3

Juryen er nå i gang med å plukke ut tre finalister som vil bli bedt om å utvikle designet. De tre kjolene blir vist frem når Costume Awards arrangeres for femte gang i januar, og vinneren får et arbeidsstipend på 10.000 kroner.

  • Uten inspirasjon ville det ikke blitt laget noen gode viner. For Rosemount er vinlaging først og fremst en kunstform som stiller store krav til kreativitet. Med denne prisen og nettsamfunnet Rosemont Creativity, ønsker vi å inspirere til kreativitet på tvers av ulike miljøer. Vi håper også at prisen skal gi et nytt talent mulighet til å markere seg i motemiljøet, sier Caroline Strömfelt.

Juryen som vil plukke ut de tre finalistene og og vinneren består av Costumes sjefredaktør Vanessa Rudjord, stylist Linda Wickmann, innkjøper og butikksjef Nina Buzzi ved Høyer Luxury og Caroline Strömfelt.