Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Matthew Williamson for Hennes & Mauritz er en kolleksjon som forener ikonplagg fra hans tidligere kolleksjoner med de strålende fargene som preger hans aller siste look fra catwalken. © costume.no

Se Matthew Williamsons kolleksjon for H&M

Denne våren får vi full tilgang til Matthew Williamsons design hos H&M. Her får du en liten smakebit av hva som venter!

Denne våren gir Matthew Williamson full tilgang til sin eksklusive verden hos Hennes & Mauritz, med en kolleksjon som forener ikonplagg fra hans tidligere kolleksjoner med de strålende fargene som preger hans aller siste look fra catwalken.

23. april er datoen da rundt 200 H&M-butikker over hele verden vil føre Williamsons fargerike design. Kolleksjonen omfatter nøkkelplagg for våren 2009, fra kjoler og topper til buksedresser.

- Farger er avgjørende

  • Jeg hadde lyst til å lage en sterk, urban kolleksjon kombinert med varemerkets kjente symboler og former. Det har vært fascinerende å gå gjennom arkivene mine for å plukke ut de mest særpregede ikonplaggene, og deretter omarbeide dem for H&M. Farge er et avgjørende aspekt ved min stil, og jeg fokuserte på det ikoniske påfuglmotivet som går igjen i kolleksjonene mine, og utviklet en palett med blåtoner, chartreuse og smaragd. Kolleksjonen har en ånd som er både attråverdig og dyrebar, forteller Matthew Williamson.

Sommerfugltrykk og påfuglbroderi
Kolleksjonen er like pulserende som det den London-baserte designeren er kjent for. Blant de fargeglade plaggene finner vi en blå smokingjakke som passer til det meste av kjoler, bukser og skjørt. En metallisk jakke og et ballongskjørt er spesialvevd for H&M, mens en superkort paljettkjole har trykk med farger som ser ut til å flyte utover. Designerens velkjente påfuglmønster gir kant til en jerseykjole, og til kveldsbruk gjenskaper han et av sine mest berømte plagg, en volangkjole med perler, i et livlig trykk med tigersommerfugler.

Blant Williamsons favorittplagg er en kjole i skråsnitt med sommerfugltrykk, som kombinert med en kardigan med påfuglbroderi er et oppdatert antrekk fra Matthew Williamsons aller første visning i 1997.

Denne eksklusive vårkolleksjonen er bare første del av samarbeidet mellom Matthew Williamson og H&M. Fra 7. mai vil hele sommergarderoben finnes i alle H&M-butikker i Norge. Dette er første gang en av H&Ms designerkolleksjoner selges i samtlige butikker.

Mer om Motenyheter? Motta Costumes nyhetsbrev