Nominer til Jenteprisen 2019!

Kjenner du en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden? Nå er det åpent for nominasjoner til Jenteprisen 2019.

20. august 2019 av Ingrid Hårstad

For tredje år på rad inngår Costume i samarbeid med Plan Internasjonal Norge om utdelingen av Jenteprisen. Prisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller andre steder i verden.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier sjefredaktør Kine B. Hartz. 

Fjorårets prisvinner Mia Landsem sammen med skuespiller Sofie Frost, styreleder i Minotenk og minoritetsombud i Oslo politidistrikt Navjot Sandhu og Generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

© Michael Angeles

Viktig pris

– Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon. På FNs jentedag skal vi hedre en verdig prisvinner og samtidig gi honnør til alle som gjør en ekstra innsats for at jenter skal være trygge og frie, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. 

Fjorårets vinner ble Mia Landsem, som fikk prisen for for sin iherdige kamp mot ulovlig spredning av private bilder på nett.

– Det betyr mye for meg å få en slik pris, men det betyr mest for saken. Over 90 prosent av ofrene for spredning av nakenbilder på nett er kvinner. Det er en ukultur blant gutta, og det er viktig å endre holdningene til de som synes dette er greit, sa Mia Landsem etter å ha fått tildelt prisen. 

Send inn din nominasjon!

Vet du om noen som fortjener en nominasjon? Alle står fritt til å nominere så fremt de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Nominasjoner meldes inn her med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 13. september.

Jenteprisen 2019 deles ut på Parkteatret i Oslo 11. oktober. 

Seneste

Kanskje du også er interessert i...