Kjenn dine shopperettigheter

Dette har du rett til hvis dine nye sko går i stykker.

21. april 2009 av Costume

Knekker hælen på de nye skoene dine eller går glidelåsen i stykker på den nye skinnjakken din, har du heldigvis rett til enten å få varen byttet eller reparert. Men mange kjenner ikke til shopperettighetene sine. Her er noen kjappe tips hvis du er i tvil om hva du har rett til eller ikke.

Kort sagt skal du vite:
-
Du burde spare på kvitteringer i to år, for kjøpsloven gir deg to års reklamasjonsrett på feil og mangler. Hvis glidelåsen på den nye jakken går i stykker uten grunn har du rett til å få en ny jakke eller få pengene tilbake. Men det er viktig å ha kvittering slik at du kan bevise hvor og når du har kjøpt jakken. Det er uansett viktig å reklamere innen rimelig tid - jo før, jo bedre.
- Hvis du angrer på et kjøp har du ikke automatisk rett til å bytte det. Kun hvis butikken tilbyr deg det kan du få byttet kjøpet eller få pengene tilbake.
- Hvis en hæl på de nye skoene dine uten videre har knekt, må butikken kun reparere eller bytte den noen få ganger - som regel en eller to. Mislykkes dette kan du få pengene tilbake eller kreve prisavslag. Uavhengig av om selgeren skaffer en ny vare eller retter mangelen kan du kreve at dette gjøres kostnadsfritt.

Les mer om forbrukerkjøpsloven her
Les mer om kjøpsloven her

Seneste

Kanskje du også er interessert i...