20. mai lanserer H&M sin tredje Fashion Against AIDS-kampanje, denne gangen med den første festivalkolleksjonen. © H&M

Se H&Ms nye festivalkolleksjon!

20. mai lanserer H&M sin tredje Fashion Against AIDS-kampanje, denne gangen med den første festivalkolleksjonen. Se bildene her!

Denne våren lanserer H&M sin tredje Fashion Against AIDS-kampanje, denne gangen med den første festivalkolleksjonen - der 25 prosent av salgsinntektene doneres til ungdomsprosjekter som er med på å øke oppmerksomhet rundt HIV/AIDS.

Kolleksjonen har både en jente- og guttekolleksjon, og vil selges på ungdomsavdelingen Divided. Den vil omfatte hele festivalopplevelsen, fra klær og accessoirer til telt og soveposer - samtidig som H&M samler inn penger for å fremme budskapet om sikker sex.

  • For meg er festivaler unike og inspirerende opplevelser som forener musikk og mote. Det er inspirerende å høre på favorittbandene mine i tillegg til å se kreative mennesker som samler seg fra forskjellige land og med forskjellige stiler. Det er også veldig viktig at folk blir oppmerksomme på problemet rundt AIDS og HIV. Vi vil bidra til kampen mot sykdommen ved å donere en andel av salgsinntektene fra denne kolleksjonen, sier Ann-Sofie Johansson, designsjef i H&M.

Rocka miks med bohemske innslag
Festivalstilen er en global trend som handler om frihet til å uttrykke seg og om felles opplevelser. Denne sommeren betyr det en rocka miks med bohemske, glamorøse og etniske innslag, slik som hotpants i denim eller mønstrede tights til dekorerte tunikaer, mens maxi-kjolen blir tøff med skinnjakke. Gladiatorsko, store armbånd og kraftige halssmykker gjør stilen komplett.

Informerer ungdom om HIV/AIDS
Festivalkolleksjonen markerer at H&M for tredje år på rad støtter kampen mot AIDS. Så langt har kleskjeden samlet inn mer enn 30 millioner svenske kroner. Pengene er fordelt mellom Designers Against AIDS, NGO, som arbeider for å bevisstgjøre ungdom om HIV/AIDS, YouthAids, som fokuserer på prosjekter i Haiti og Russland for å forebygge spredning av HIV/AIDS i hardt rammede områder, MTV Staying Alive Foundation og FNs befolkningsfond.

Med de innsamlede midlene fra de siste to årene åpner også H&M sitt nye International HIV/AIDS Awareness Education Center i Antwerpen i juni 2010. Der skal de lære opp ungdommer fra hele verden om hvordan de kan starte kampanjer for sikker sex ved å bruke moten og popkulturen.