Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Bulls

Slik gjør du de beste vintagekjøpene

Vær selektiv når du kjøper brukt. Her er ti tips som hjelper deg til å gjøre gode vintagekupp.

null

© Bulls

Du kan elske henne, eller elske å hate henne, uansett er det ingen tvil om at Rachel Zoe er en dyktig stylist. Zoe har stylet kjendiser i en årekke og er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Hollywood-stjerner som Lindsay Lohan, Nicole Richie og Mischa Barton. I dag jobber ikke lenger Rachel med noen av disse, men i kundeporteføljen hennes står navn som som Joy Bryant, Debra Messing og Jennifer Garner. Rachel startet sin karriere i motebransjen tidlig, og jobbet som moteredaktør for bladet YM i New York, før hun bestemte seg for å starte som stylist på egenhånd. I begynnelsen av karrieren stylet hun unge artister som Britney Spears og Jessica Simpson da var ferske tenåringer som akkurat hadde brutt igjennom på markedet. Zoe har nådd langt siden den gang, mye takket være sin høye arbeidsmoral og ved å sette jobben sin fremfor alt annet. Hun har gitt ut boken Style A to Zoe, og har hatt eget realityshow, The Rachel Zoe Project, som har gått en sesong på amerikanske skjermer. Rachel Zoe elsker glamour og sverger til en luksuriøs 70-tallslook når hun styler seg selv. Hun har et klesskap fullt av vintage og er alltid på jakt etter nye vintagekupp. I boken Style A to Zoe har Rachel bedt vintageguru, og eier av vintagebutikken Decades i Los Angeles, Cameron Silver, gi ti tips til hvordan kjøpe bra vintage. Her er hans ti bud til bedre vintageshopping.

1. Spør deg selv når du står med et vintageplagg i hånden, er dette plagget moderne?

2. Plagget bør være i rimelig god stand. Se etter flekker ved armhulene, møllhull og raknede sømmer. Noen flekker lar seg simpelthen ikke fjerne. En skredder kan reparere mye, men noen ganger er det ikke verdt det.

3. Vær obs på syntetiske stoffer. Kvalitet er viktig, også når du handler vintage.

4. Med mindre du er en ihuga samler, bør du kjøpe plagg du kan bruke, ikke plagg til utstilling.

5. Selv om plagget er et designerplagg, betyr ikke det automatisk at det er et kupp.

6. Stol på din egen smak, og vær tro mot din personlige stil.

7. Kjøp plagg med utgangspunkt i figuren din fremfor å handle trendy. Noen kroppstyper gjør seg perfekt i en 50-tallskjole, mens andre kler fotside 70-talsskjoler best.

8. Vintage accessoirer kan heve et antrekk, som for eksempel den lille sorte, betraktelig.

9. Et kraftig smykke uttrykker personlig stil, og trenger ikke være dyrt eller ekte.

10. Gjør stilen moderne ved å mikse vintage med nyere ting, som for eksempel en kjole med et par nye hæler.

© Bulls

Stilsikre Rachel Zoe har selv blitt kjendis med årene og blir ofte avbildet på events. Superstylisten er kjent for sin glamorøse 70-talls stil.

Mer om Shopping? Motta Costumes nyhetsbrev