© Produsentene

5 parfymer som passer nå!

Den beste parfyme minner om sommer - her er våre favoritter!

22. april 2016 av Silvany Bricen

Fulgene kvitrer og solstrålene treffer ansiktet - et sikkert tegn på sommeren vi vil spraye oss med de beste parfymene. Her Costumes bukett av favoritter.

1.  Zazou fra Sabé Maason er en fransk klassiker, og har en duft som passer utmerket på selveste grunnlovsdagen. Det er kun feminine toner, uten "sexytime"-vulgærisme. Parfymen lukter som små subtile eksplosjoner av blomster, og merket er en nykommer på det norske parfymemarkedet (selges hos Fredik & Louisa parfymeriene), 249 kr.

2. La Labo er hipstermerket nummer en for øyeblikket, et av flere ihvertfall. Smarte som de er, har La Labo roll-on parfymer, perfekt når du vil lalle hele dagen i solen, men ikke ønsker pigmentflekker på halsen. Denne kan rulles hvor du vil, men helst på vristen eller nakken. Rose 31, kr 604.

3. Sì, sì, sier vi til Giorgio Armanis deilige parfyme som er en av de store bestselgerne. Sï er en av de mer sofistikerte parfymene du kan ha på deg. Tenk deg søt og varm vanilje, blandet med litt varm lær og sitrus. Voksen, men ikke for voksen. Der har du Sì, 540 kr.

4. Pera Granita, er like deilig som flakongen er fin, og det sier litt. Du slår ikke feil med florlette eksklusive parfyme på 17.mai. Lukten av grapefrukt, pære og litt bergamott vil sette deg i vårstemning, uansett hvordan værguden bestemmer seg for å være den dagen, 690 kr.

5.  Marc Jacobs bestselgere Daisy- parfymene kommer i ny vri denne våren, og vår favoritt er drømmen Daisy Dream Blush. Tenk deg at du danser rundt i en eng av liljekonvaller, og litt fioler, og litt roser i samme åker, ikledd en blomstrete kjole. Ok, vi drømmer litt mye her nå, men tar du bort kjolen, så har du lukten av parfymen oppsummert, 690 kr.

Uansett hvilken duft du går for, er det viktig å huske at parfyme og sterk sol ikke er en god kombinasjon, spesielt ikke parfyme direkte på huden. Områdene rundt ansiktet, som hals og bryst er sensitive partier, og direkte sol kan forårsake hyperpigmentering. Spray heller litt parfyme på klærne, eller på områder som ikke treffes direkte av solen.