Dette er behandlingen modellene sverger til

Alle snakker om LPG, men hva er det egentlig? Vi har testet og snakket med ekspert!

Supermodeller og kjendiser sverger til LPG før store sceneshow og opptredner. Vi har tatt en prat med Gerd Steinheim som driver salongen Beautystudio på Majorstuen, som er er ekspert på sitt område, og daglig har kunder som spør etter behandlingen.

Hva er LPG?

– LPG er en maskin med to behandlingshoder med motoriske ruller som danner et vakuum når massasjehodet plasseres på huden, og «løfter» vevet. Det vil gjøre at sirkulasjonen øker i både blod- og lymfesystemet, som igjen vil hjelpe kroppen å skille ut giftstoffer og unormale væskeansamlinger. Når man får økt blodsirkulasjon, vil sannsynligheten for fettopphopninger og cellulitter bli mindre, da stoffskiftet øker og dermed også kroppens fettforbrenning. Denne metoden blir også brukt innen idrett, over hele verden. Fotballspillere, svømmere, løpere, skiløpere og syklister benytter seg av LPG behandlingen for å få en raskere restituering etter mye hard trening og prestasjon.

Hvordan fungerer en LPG-kur?

– LPG fungerer som en skikkelig bra detox, og mange ønsker å få utført behandlingen for den lymfedrenerende effekten, spesielt før sommeren. Under behandlingen stimuleres alle hud- og kroppsfunksjoner på en naturlig måte, noe som fører til at huden blir strammere over tid. Det som er viktig å nevne, er at en LPG-behandling alene ikke må forveksles med en rask slankekur. Det er kombinasjonen med trening og sunn livsstil som gir best effekt.

Hvilken effekt har LPG på de som ønsker en oppstramming?

– Det er mange kunder som kommer til meg for den lymfedrenerende effekten og for å redusere synligheten av cellulitter. Behandling av cellulitter er kun én av mange effektive behandlingsområder, hvor en LPG-maskin kan jobbe. Man vil også kunne redusere smerter og stivhet i musklene, samt dempe muskelspenninger, og det tror jeg er grunnen til at maskinen er så godt likt. Når man begynner med en slik behandling, er det mange som ønsker en kur, slik at de får en god effekt av behandlingen, og på denne måten får et raskere ønsket resultat, men en LPG-behandling alene vil ikke gjøre jobben. Du må ha et sunt kosthold og trene for å få det beste resultatet.

Hvilke resultater kan forventes?

– Resultatet av behandlingen vil variere avhengig av person, alder, kosthold og hormoner. Best resultat oppnås i kombinasjon med en sunn livsstil, men ingen kunder er like og det er viktig at terapeut og kunde har en god dialog på hvilke områder eller problem som man ønsker å arbeide med. Man kan forvente reduksjon av fettvev, forbedret hudstruktur, figurforming og bedre lymfesirkulasjonen som medfører at avfallsstoffer, toksiner og overflødig væske føres lettere ut av kroppen. Den reduserer synligheten av cellulitter og gir økt blodsirkulasjon for å nevne noe. Man kan også jobbe med arr, men da jobber jeg på en helt annen måte med andre behandlingsmetoder.

Hvem fraråder du å ta LPG?

– Jeg behandler ikke gravide, også bør man vente en stund etter fødsel til jordmor eller lege gir signal om at man kan ta lignende behandlinger. Jeg tar også alltid en konsultasjon med kunden for å få en oversikt over helsen og formålet med behandlingen. Hvis kunden for eksempel går på noen medisiner eller er under en behandling i helsevesenet, bør kunden rådføre seg med sin lege først.

Vi har hørt om Fitness for Face, er det LPG i ansiktet?

– Ja, vi har 43 muskler i ansiktet, de trenger også å stimuleres, og en time med LPG vil gi en umiddelbart oppstrammende effekt og virke lymfedrenerede. Det er en meget effektiv behandling, og du får en utrolig fin glød etter en slik behandling, jeg bare elsker den!

Hvor lenge holder resultatet?

– Dette gir forandringer i vevet, i form av at blodsirkulasjonen øker, dersom man ønsker å opprettholde resultatet etter kur, bør man ta en behandling pr 3-4 uke. Alder, livsstil, kosthold og hormonelle betingelser påvirker naturligvis resultatet. Behandlingen føles som en vanlig massasje. De aller fleste opplever behandlingen som veldig behagelig.

Hvor mange behandlinger anbefaler du for et merkbart resultat?

– Det varierer fra person til person. Synlig endringer kommer oftest etter 6-7 behandlinger. For å oppnå et optimalt resultat behøves 10 til 15 behandlinger. Hel kropp kan behandles, men fokus på tre områder anbefales. Vanligvis går man to ganger i uken, og ca. en gang i måneden for vedlikehold.

COSTUME HAR TESTET

LPG har vært en stor favoritt blant kjendisene i Hollywood, og spesielt modeller på catwalken sverger til en LPG-kur før store visninger. Behandlingen er skånsom, smertefri og rask.

Vi fikk teste en kur sammen med Gerd Steinheim og resultatet ble synligere med tiden. Huden ble strammere og forbrenningen økte i takt med energien. Dette er den perfekte behandlingen før en strandferie eller i perioder du føler at kroppen trenger en detox, uten fokus på slanking. For dette er absolutt ikke en slankekur.

I starten kan du føle deg dehydrert, derfor er det viktig å drikke nok vann og spise riktig. Etterhvert som du begynner å se synlige resultater, vil du også bli motivert til å opprettholde et godt kosthold. I tillegg vil det føles som at kroppen tar til seg opptak av vitaminer og næring lettere, og gir bedre søvn ettersom at blodgjennomstrømningen øker. Kroppen blir også lettere og fri for anspenninger, spesielt i nakke og rygg. Behandlingen er rask og du får en umiddelbar følelse av effekten. Vi skjønner at modellene er avhengig.

LPG i ansiktet gir også en skikkelig boost, og føles som en god ansiktsmassasje som etterlater fantastisk glød, som varer i flere dager.

En LPG-kur krever ingen spesiell hudpleieregime og du trenger ikke å ta noen spesielle hensyn hverken før eller etter behandlingen, annet enn at du drikker nok vann. Denne behandlingen kommer vi nok til å holde vedlike, spesielt rundt badesesong.