Slik unngår du elektrisk hår
© Anna Stokland / Gucci

Slik unngår du elektrisk hår

Vinter betyr både tørt hår og – enda verre – elektriske hårstrå! Men med disse enkle rådene kan du heldigvis unngå at håret ditt lever sitt eget liv

15. desember 2016 av Marie Alkestrup / Silje Kilmork Vemøy

Det kalde været og alle sesongens strikkegensere, luer og skjerf gjør ikke livet enkelt for det stakkars håret ditt, som ofte reagerer med å knitre viltert rundt. At håret blir elektrisk skyldes først og fremst at kulda tørker ut hårstråene, og det er derfor mangel på fukt som gjør at håret begynner å produsere statisk elektrisitet.

Men heldigvis kan du roe ned de elektriske lokkene dine hvis du følger de fire enkle rådene vi har funnet frem her. 

Les også: Slik blir du fin på håret til fest

1. Fukt

Det tørre håret ditt skriker etter fuktighet, så du skal derfor alltid huske å bruke balsam under hårvask i tillegg til å gi håret ditt en god hårkur minst én gang i uken.

I tillegg er det lurt å ikke vaske håret for ofte, så håret kan få lov til å beholde det beskyttende laget det selv produserer. Du kan med fordel også gi håret en god leave -in-balsam, som du bruker direkte i vått hår etter dusjen. 

Les også: 4 tips for volum i håret

2. Tørk det riktig

Etter hårvask er det viktig at du tørker håret forsiktig, og ikke røsker tak i det med frottéhåndkledet da dette kun vil gjøre elektrisiteten verre.

Bruker du hårføner, så husk å bruke et varmebeskyttende produkt så du ikke tørker ut håret unødvendig.

Det kan også være en god idé å avslutte med kald luft for å lukke skjellagene i hårstrået. På den måten gjør du håret mer motstandsdyktig mot frostens skadelige effekt. 

3. Hårspray

En fuktgivende hårspray kan også være et godt hjelpemiddel for å holde de flagrende hårstråene på plass. Prøv å finne en som ikke inneholder alkohol, da det kan være med på å tørke ut håret ytterligere.

GHD Final Shine Spray, 249 kr. 

4. Fukt on-the-go

Ha gjerne et fuktgivende produkt liggende i vesken, som du kan gni inn i hårlengdene når det begynner å flakse rundt. Her kan faktisk en helt vanlig fuktighetskrem eller håndkrem gjøre underverker.

Sørg for å varme produktet godt opp i håndflatene, og fordel deretter en liten mengde tilsvarende en mandel i den viltre hårmanken. 

Les også: Guide til perfekte krøller

Seneste

Kanskje du også er interessert i...