Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik unngår du elektrisk hår © Anna Stokland / Gucci

Slik unngår du elektrisk hår

Vinter betyr både tørt hår og – enda verre – elektriske hårstrå! Men med disse enkle rådene kan du heldigvis unngå at håret ditt lever sitt eget liv

Det kalde været og alle sesongens strikkegensere, luer og skjerf gjør ikke livet enkelt for det stakkars håret ditt, som ofte reagerer med å knitre viltert rundt. At håret blir elektrisk skyldes først og fremst at kulda tørker ut hårstråene, og det er derfor mangel på fukt som gjør at håret begynner å produsere statisk elektrisitet.

Men heldigvis kan du roe ned de elektriske lokkene dine hvis du følger de fire enkle rådene vi har funnet frem her.

Les også: Slik blir du fin på håret til fest

1. Fukt

Det tørre håret ditt skriker etter fuktighet, så du skal derfor alltid huske å bruke balsam under hårvask i tillegg til å gi håret ditt en god hårkur minst én gang i uken.

I tillegg er det lurt å ikke vaske håret for ofte, så håret kan få lov til å beholde det beskyttende laget det selv produserer. Du kan med fordel også gi håret en god leave -in-balsam, som du bruker direkte i vått hår etter dusjen.

Les også: 4 tips for volum i håret

2. Tørk det riktig

Etter hårvask er det viktig at du tørker håret forsiktig, og ikke røsker tak i det med frottéhåndkledet da dette kun vil gjøre elektrisiteten verre.

Bruker du hårføner, så husk å bruke et varmebeskyttende produkt så du ikke tørker ut håret unødvendig.

Det kan også være en god idé å avslutte med kald luft for å lukke skjellagene i hårstrået. På den måten gjør du håret mer motstandsdyktig mot frostens skadelige effekt.

3. Hårspray

En fuktgivende hårspray kan også være et godt hjelpemiddel for å holde de flagrende hårstråene på plass. Prøv å finne en som ikke inneholder alkohol, da det kan være med på å tørke ut håret ytterligere.

GHD Final Shine Spray, 249 kr.

4. Fukt on-the-go

Ha gjerne et fuktgivende produkt liggende i vesken, som du kan gni inn i hårlengdene når det begynner å flakse rundt. Her kan faktisk en helt vanlig fuktighetskrem eller håndkrem gjøre underverker.

Sørg for å varme produktet godt opp i håndflatene, og fordel deretter en liten mengde tilsvarende en mandel i den viltre hårmanken.

Les også: Guide til perfekte krøller

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev