Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hold huden din myk og smidig hele vinteren ved å rense, tilføre fukt, skrubbe og pleie. © costume.no

Gjør huden klar for vinteren

Her er knepene som gjør væromslaget litt lettere å hanskes med.

Når høstrusket, kulden og vinteren har kommet for å bli, så trenger du ikke bare mer klær på kroppen. Huden har også behov for en ny rutine. Her er knepene som gjør væromslaget litt lettere å hanskes med.

Rengjøring
- Rens huden morgen og kveld. Bytt til såpefrie renseprodukter, aller helst en oljebasert rengjøring som gir ekstra fukt til huden. Olje er fantastisk både for å vaske bort sminke og for å rengjøre huden uten å tørke den ut.

- Når det gjelder kroppen er det beste tipset å kutte ned på dusjtiden, selv om det er deilig med litt varme på kroppen. La vannet være varmt, men ikke glovarmt, og ikke dusj mer enn 15 minutter. Smør deg deretter med en fuktighetskrem over hele kroppen.

Fukt
- På sommeren kan det være godt med en lett fuktighetskrem i ansiktet, men når det blir kaldere behøver ansiktet mer enn dette.
Gå over fra lotion til krem (hvis du ikke har veldig fet hud, da er det bra med en lotion), og la den trekke inn i huden minst et par minutter før du påfører sminke.

- For de som har tørr hud er det viktig å tilføre olje til huden. Cellene trekker til seg olje bedre enn vann, som ikke penetrer så godt.

- Gi deg selv en spabehandling minst én gang i uken, med skrubb, fuktighetsmaske og massasje.

- Legg på en fuktighetsmaske i ansiktet som tilfører fuktighet til overhuden. Den forhindrer tørrhetslinjer og inneholder gjerne hyaluronsyre, som er en fettsyre som binder vann og finnes naturlig i huden.

- Kroppen din trenger også et generøst lag med krem. Smør deg inn overalt, men fokuser ekstra godt på tørre partier som heler, hender, knær og albuer. Gå gjerne gjennom hele prosedyren før du legger deg.

- Hendene blir ofte glemt, og er særlig utsatt når gradene kryper nedover. Husk derfor på å smøre hendene med en fuktgivende og beskyttende krem eller maske.

- Selv om man pakker bort føttene når det er kaldt, kan det likevel være lurt å gi føttene en spabehandling hjemme på badet. Start med rens, deretter skrubb og fuktpleie. Føttene trenger fuktighet for å holde seg myke og velpleide gjennom vinteren.

Skrubb og massasje
- Bruk et grovt frottéhåndkle til å tørke kroppen med når du har dusjet eller badet. Det har en mild slipeeffekt og øker blodsirkulasjonen.

- Skrubb både ansikt og kropp med en skrubbekrem, men husk å bruke en egen en for ansiktet. Dette fjerner døde hudceller, setter i gang blodsirkulasjonen og gjør huden mer mottagelig for å ta opp fukt i kremer og masker.

- Masser deg grundig med en god krem eller olje etter du har dusjet. Berøring - enten av deg selv eller andre - stimulerer immunforsvaret. I tillegg øker det lymfedrenasje og utskilling av avfallsstoffer. Massasje bidrar til å holde både deg og huden din yngre og spenstigere.

Kosthold
- Spis sunt! Frukt og frokostblanding, et glass juice og vitamin- og mineraltilskudd gir en kickstart på dagen. Få i deg masse antioksidanter, som motvirker aldring og styrker immunforsvaret, samt B-vitaminer og sink som er vitalt for immunforsvaret ditt. Sørg for å spis C-vitaminer daglig, som motvirker infeksjoner og bidrar til generelt bedre hud og helse. Vitaminer fyller opp depotene i huden og gjør den mer motstandsdyktig mot foruenset miljø.

- Kutt ned på fett, sukker, salt og hurtigmat. Det er viktig for en renere og penere hud.

- Drikk masse vann hele døgnet. Tilsett gjerne sitron både for smak og sunnhet. Det renser nyrer og lever - og gjør huden både i ansiktet og på kroppen renere og mer fuktighetsmettet.

Mer om Hudpleie? Motta Costumes nyhetsbrev