© Bulls

Slik blir du kvitt tørr hud

Har du tørr hud på kroppen? Vi gir deg tipsene til hvordan du får bukt med tørr hud.

Gjør det selv:
Få bukt med tørr hud ved å spise nok essensielle fettsyrer. Lag deg to mellommåltider om dagen bestående av en frukt og 20 mandler eller åtte valnøtter. En skikkelig kroppsskrubb hjelper også mot tørr hud på kroppen. Velg en som er basert på sukker, da salt kan tørke ut huden ytterligere. Smør deg godt inn med en kroppsolje etterpå.
Hvis hendene og føttene dine er tørre etter vinteren, kan du smøre dem med en ekstra fet krem og ta på deg et par bomullshansker på hendene og bomullssokker på føttene før du legger deg. Når du våkner neste morgen er du babymyk.

Behandling:
For at huden din skal ta opp mest mulig fuktighet bør den være ren og fri for døde hudceller. Ta en behandling som inneholder både skrubb og fuktmaske til hele kroppen. Fukt og varme er en bra kombinasjon, så du kan eventuelt velge en behandling der du blir pakket inn i et varmeteppe.

Problemknuseren:
En fet krem er et must for tørre albuer, hender og føtter - og som en intensiv bodylotion. Calm Balm fra Karmameju inneholder ikke parabener, men shea- og kakaosmør som gjør huden myk og fin.