Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Har du store øyne som Mary-Kate og Ashley Olsen er det fint å ramme inn øynene i en sotete variant. © Bulls

Marker øynene med sort

Sort øyensminke slår aldri feil, men det har heller aldri vært riktigere enn nå. Slik følger du trenden.

Sort øyensminke slår aldri feil, men det har heller aldri vært mer riktig enn denne våren. På catwalken til Matthew Williamson var looken sotete og mystisk. Hos Karl Lagerfeld fikk modellene formet og forlenget øynene med kajal i indre og ytre øyenkrok. På YSL-visningen var det flytende eyeliner i futuristisk 50-tallsstil som gjaldt, mens Narciso Rodriguez rocket opp modellene med hard, sort øyenkontur.
Slik gjør du det:
1. Velg produkter etter det resultatet du ønsker. En flytende eyeliner passer godt til en markert og grafisk look, mens geléliner, kajal og khôl er ideelle til et mykere uttrykk og på våtkanten.
2. Preparer huden rundt øynene med en makeupbase for øynene eller litt concealer festet med pudder. Bruk et håndholdt speil som du kan se ned i. Hvil den ene albuen på en fast overflate, og bruk den motsatte hånden til forsiktig å strekke ut huden på øyenlokket. Tegn med korte strøk. Rett opp feil med en fuktig bomullspinne.
3. Har du små øyne er det fint med en forlenget, flytende liner oppe, eller du kan bruke sort kajal utenfor inner- og ytterkrok av øyet, som hos Lagerfeld.
4. Til store øyne er det ofte fint med sort kajal på våtkanten nede, og du kan gjerne ramme inn øynene i en mer sotet variant.

Mer om Makeup? Motta Costumes nyhetsbrev