© costume.no

Slik velger du riktig øyenskygge

Fargen på øyenskyggen har mye å si for hvordan øynene, ansiktet og utseendet ditt fremstår alene og som en helhet. Finn ut hvilken farge som kler deg best!

Fargen på øyenskyggen har mye å si for hvordan øynene, ansiktet og utseendet ditt fremstår alene og som en helhet. Alle er forskjellige, og selv om en øyenskygge ser uimotståelig ut på venninnen din, er det ikke sikkert den ser like fantastisk ut på deg. Men ikke fortvil, her er tipsene som vil få øynene dine til å glitre.

Hudtone
Det er ikke bare fargen på øynene dine som avgjør hvilken øyenskygge du burde velge. Hudtonen spiller en stor rolle, spesielt for hvilken fargeintensitet som er mest gunstig for akkurat deg. Er du lys i huden burde du unngå mørke og sterke farger siden det kan få deg til å se blek ut. For mørkere hudtyper er det derimot fint å kunne dra på med litt farge for et friskere uttrykk.

Spill på kontraster
Felles for alle hudtyper og øyenfarger er fordelen ved å spille på kontraster. I fargelæren finnes det noe som heter komplementærfarger - en betegnelse på fargene som står rett ovenfor hverandre i fargesirkelen. Disse fargene fremhever hverandre, det vil si at oransje fremhever blått og motsatt, likeledes forholder lilla seg til gul, grønn til rød osv.

Man kan også bruke denne kunnskapen når man velger farge på øyenskyggen. En person med blå øyne kan velge en øyenskygge som inneholder oransje tendenser - det kan være varme toner, kobbertoner eller gylne brunfarger som gjør at øynene kommer mest mulig til sin rett. Personer med grønne øyne kan velge farger med rødt i, som for eksempel lilla, og de som er brunøyde kan stort sett velge alle farger - brunt er nemlig en kombinasjon av både gult, blått og rødt.

Valgets kvaler
Sats på en diskret kontrast for best resultat, så lenge fargen ikke er for lys eller mørk til din hudfarge. Unngå gjerne å velge en øyenskygge i samme farge som øynene dine, det kan trekke oppmerksomheten bort fra øynene og det er de som skal fremheves.

Slik velger du øyenskygge:

  • Grønne/lysebrune øyne: lillatoner eller metalliske farger.
  • Blå øyne: varme og brune nyanser, kobber og gull, lyse ferskenfarger.
  • Brune øyne: Kler stort sett alle farger, men husk at fargeintensiteten må tilpasses hudtonen. Lilla og metalliske farger passer ofte godt til personer med brune øyne.
  • Grå øyne: sotete farger, kalde brunfarger og myke lillatoner.