© Bulls

Skjønnhetstips etter alder

Vakker hud, glansfullt hår og strålende øyne er noe alle drømmer om - uansett alder. Her er de beste skjønnhetstipsene til din aldersgruppe.

20-ÅRENE
Prøv: Hårføner og rettetang kan skade og tørke ut håret. Beskytt håret ditt med varmebeskyttende produkter som stylingspray og -krem, som jobber med varme for å gi styrke til og reparere håret.

Legg til: Du kan begynne å jevne ut hudtonen din med en farget dagkrem eller foundation, for å gi skimmer og glød til huden.

Inkluder: All sminke bør fjernes før man legger seg, men tilfeldige syndere kan være glade for at mineralsminke er mildt nok til å sove med. Mineralproduktene gjør at huden får puste; det kan være en idé å inkludere dette i sminkepungen allerede nå.

Stopp: Den aller største og viktigste årsaken til aldring er overeksponering av sol. Nå er det på tide å beskytte huden godt, være forsiktig og unngå solen når den steker som verst.

30-ÅRENE
Prøv:
Gi håret ekstra volum med et hårpudder som gir nytt liv til flatt hår og tilfører struktur til en falmende frisyre.

Legg til: Hvis du merker at øyenvippene begynner å bli tynnere, kan dette fikses med en volummaskara som gjør dem tykkere.

Inkluder: Cellefornyelsen begynner såvidt å bremse, derfor kan det være smart å fjerne døde hudceller med eksfolierende og vitaminrike produkter.

Stopp: Nå kan du godt bevege deg bort fra lette parfymer, og heller teste ut mer sofistikerte dufter med jasmin-, fresia- og honningnoter.

40-ÅRENE
Prøv: Nå er det på tide å ta skjønnhetsrutinene på alvor. Gå for anti-age-produkter som gjerne inneholder store mengder A- og C-vitamin, og masse antioksidanter.

Legg til: Samtidig som huden eldres, svekkes også leppefargen. Frisk opp leppene med en bærfarget leppestift eller gloss - dette gir ansiktet glød.

Inkluder: En god natts søvn er like viktig for huden din som for helsen. Ta fordel av denne dyrbare tiden ved å bruke en reparerende, fornyende og utfyllende nattkrem.

Stopp: Kanskje det er på tide å bli kvitt hårfrisyren du har hatt siden du var ungdom, og heller finne den perfekte klippen for deg? Rådfør deg med en frisør om hva som passer deg og ansiktsformen din best.

50-ÅRENE
Prøv: Tilfør en flatterende glød til huden med et fint og lett skimmerpudder. Legg over ansiktet, halsen og brystet.

Legg til: Mange synder kan kamufleres bak en fyldig frisyre. Gå for produkter som gir hold og volum.

Inkluder: Gi leppene mer glans og bli kvitt de fine linjene rundt leppene med en pleiende, nærende og reparerende leppebalm.

Stopp: Tung foundation kan synke ned i rynker og gjøre dem mer synlige. Bytt til en foundation med anti-age og oppstrammende ingredienser, som beskytter samtidig som den dekker.