Få øjne som hos Chanel (til venstre) og supermodellen Kate Moss (til højre). © Til venstre: 2011 spring summer ready to wear Chanel-show backstage, makeup Peter Philips, Chanel. Til højre: Scanpix

Slik får du smokey eyes

Danske Costumes Liv Winther gir deg enkle tips til hvordan du legger sotet øyenskygge.

Danske Costume skjønnhetsredaktør Liv Winther om vårens smokey eyes:

  • Jeg elsker dramatiske farger som rosa, grønn, oransje og lilla. Men når alt kommer til alt, vil jeg helst ha mørke, klassiske smokey eyes som kan skinne i mørket.

Heldigvis er en av de store trendene denne våren sotede øyne, som virkelig får deg til å tenke mer mot høst og vinter. Men det er nettopp samspillet mellom de mørke skinnende nyansene, og en delikat, rosa leppestift som gjør det perfekt - som man kunne se på Chanels skjønnhetslook for våren 2011.

Ombre perlées palette Yeux fra Chanel er perfekt palett for alle smokey eyes-nyanser som finnes. Det er en klassiker som kan brukes til å lage mørke og intense øyne - en look som aldri går av moten. For ekstra sexy effekt kan du sote dine øyenlokk under globelinjen med en liner, for deretter å legge øyenskyggen på. Slik blir fargen ekstra intens og nesten litt kremaktig.

Ombre perlées palette yeux fra Chanel til 420 kr.
© Morten Andersen

Ombres Perlées de Chanel palette yeux fra Chanel.