© Getty Images

Slik får du vakre vipper!

Hvem vil vel ikke ha lange, fyldige vipper? Her er noen enkle tips.

PLEI VIPPENE DINE

  • Makeup og sminkefjerner sliter på vippene dine og tørker dem ut. Derfor er det lurt å skjemme bort vippene med en pleiende maskara et par ganger i uken. En annen viktig regel: Ikke sov med maskara! Det øker sannsynligheten for at vippene knekker.

SLIK LEGGER DU MASKARA

  • Sørg for å fjerne rester av tidligere makeup før du legger på maskara. Bruk gjerne en vippetang, det er med på å åpne øynene dine. Ikke klem for hardt med tangen, det kan gi vippene en unaturlig bøy. For å få det beste resultatet, kan du varme en vippetang med føner før du bøyer vippene i et lite minutt. Husk å bruke tangen før du legger maskara, ellers kan vippene knekke.

  • Påfør maskaraen med en sikksakkbevegelse slik at du unngår sammenklistrede vipper. Legg først et lag maskara på det ene øyet og deretter et lag på det andre. På den måten får vippene dine fylde uten at det klumper.
    HOLDBARHET

  • Tre måneder anses som å være normal levetid for en maskara, men bytt den gjerne ut tidligere hvis den virker tørr og gammel.
  • Når du legger maskara skal du unngå å pumpe børsten opp og ned i hylsteret, da det skaper lufbobler som tørker ut maskaraen din.

GJENBRUK
Der er ingen grunn til å kaste maskarabørsten selv om du må kjøpe en ny. Du kan nemlig bruke børsten til både vipper og bryn. Men husk å vaske den først!