Bli skjønn innenfra

Den enkleste veien til fin og strålende hud går gjennom væske, vitaminer og flerumettede fettsyrer.

10. januar 2010 av Helene Polmar
Det er vanskelig å få en vakker hud dersom du ikke får i deg riktig kost. Å pleie huden innenfra er den enkleste veien til en strålende hud - og det behøver ikke å være dyrt. Hovedingrediensene er væske, vitaminer og flerumettede fettsyrer fra blant annet fisk, nøtter og tran.

Fettsyrer smører huden innenfra. Omega 3, 6 og 9 er velkjente fettsyrer som det er viktig å få nok av, men omega 7 er den mindre kjente fettsyren som blant annet smører slimhinner og tarmer slik at kroppen din fungerer best mulig, noe som igjen påvirker huden.

Væske
Du bør sørge for å drikke rikelig med vann, men fokuser også på å få i deg masse væske gjennom frukt og grønnsaker da dette enkelt opptas i kroppen og bevares lengre i cellene enn vannet du drikker.

Vitaminer
Dersom du ønsker en skikkelig boost fra innsiden, kan du ta Chlorella i pulver- eller tablettform. Chlorella er en alge som inneholder alt kroppen trenger av vitaminer, mineraler og aminosyrer. Den stimulerer i tillegg cellefornyelsen og er naturlig regenererende, og har også en sterk avgiftende effekt på kroppen.

Hold et øye med butikker, apoteker og helsekoster - her vil du ofte finne gode tilbud på vitaminer.

Oljer
Fettsyrer smører huden innenfra. Okinawa Omega Happy Delight inneholder alle fettsyrene i tillegg til store mengder antioksidanter og E-vitaminer. Alt dette bidrar til en mer elastisk hud, forebygger solskader og tidlig aldring.

Kanskje du også er interessert i...