Vipper til begjær

Slik får du naturlige, lange og fyldige vipper.

15. januar 2010 av Helene Polmar

Naturlige, lange, fyldige eller voluminøse er de vanligste ønskene vi har for vippene våre. Lær knepene om hvordan vippene kan bli trikset til det maksimale.

Ta vare på vippene

- For å oppnå best mulig sminkeresultat er det viktig å pleie vippene. Makeup, såpe og sminkefjerner sliter på øyenvippene og tørker dem ut. For å styrke vippenes struktur bør man bruke en vippebalsam som tilfører fuktighet. Påfør balsamen etter at sminken er fjernet slik at den får virke over natten.
- Sov for all del ikke med sminke. Da øker sannsynligheten for at de små hårene brekker.

Slik påfører du maskara

- Sørg for å fjerne rester fra tidligere makeup.
- Bruk gjerne en vippetang for å åpne blikket. Ikke trykk for hardt, da kan vippene få en unaturlig knekk. For et best mulig resultat kan du varme opp vippetangen med en hårføner og deretter bøye vippene svakt i et minutt. Husk at vipptangen brukes før du påfører maskara for å unngå at vippene brekker.
- Tørk av maskaraen med en ren klut for å unngå klumper og overflødig maskara på børsten.
- Påfør maskaraen med en sikk sakk-bevegelse for å få med de små vippene innerst samtidig som sminken legger seg rundt hele vippen.
- Ikke legg flere lag på et øye samtidig, vent med det ene laget til det andre har tørket - helst skal du vente et minutt. Da får vippene fylde uten at det blir klumpete.

Holbarhet

- Tre måneder er ansett som normal levetid for en maskara, men bytt gjerne før hvis maskaraen virker tørr og gammel.
- Unngå å pumpe børsten opp og ned, dette tørker ut maskaraen.
- Maskaraen kan fort bli en bakteriebombe hvis du bruker den samtidig som du har øyekatarr. Bytt ut maskaraen så fort som mulig ettersom infisert øyensminke vil opprettholde sykdommen lengre og skape irritasjon på øyet.

Gjenbruk
- Det er ingen grunn til å kaste børsten selv om det er på tide å bytte ut maskaraen. Børsten kan nemlig fungere som en fin separator for både vipper og bryn etter en grundig rens med sminkefjerner.

Kanskje du også er interessert i...