© Costume.dk

Ingefærshot med gurkemeie

Kjempebra for immunforsvaret!

5. mars 2019 av Louise Gellert Kätow

Ingefærshot ingredienser

Bruk helst økologiske råvarer, da de ikke skrelles, og sitronskallene kokes med.

200 g ingefær

50 g gurkemeie, malt

1 l vann

2 stk. sitron, økologisk

3 ss. honning

1 knivs. pepperkorn


Slik gjør du

1. Vask ingefær og gurkemeie, og fjern urenheter. Røttene skjæres i tynne biter, og legges i en gryte.

2. Sitronene vaskes, saften presses ut og settes tildekket i kjøleskapet, skallene legges i gryten, eventuelt med noen sorte pepperkorn.

3. Tilsett 1 liter vann, og la det småputre i 50 min.

4. Avkjøl til det er håndvarmt, og sil.

5. Rør inn honningen, og tilsett sitronsaften.

6. Bland med ytterligere 1 liter vann, og så er det drikkeklart.

7. Ingefærshot kan både oppbevares som sterk ekstrakt eller ferdig blandet. Begge varianter er best i kjøleskapet.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...